Fråga angående Feritta avgasrör

Hej! Fick på mitt Feritta twinpipe system till min Saab 9-3 -04 Sport Sedan igår. Det mesta gick smärtfritt och det var ganska bra passform. Blev bara lite missnöjd med att det stack ut rätt mycket, cirka 5cm. Tror att systemet är byggt för kombi modellen (eftersom den är cirka 2cm längre). Tänkte därför fråga om man kan kapa det korta röret efter slutdämparna som man sätter slutrören på (de man ser på bilen). Funderar på om det kan bli problem med resonans eller något liknande om man kapar röret där, eller om det helt enkelt inte blir något skillnad i ljudet? Tacksam för svar!Svar på inlägget: Fråga angående Feritta avgasrörÄr slutrören bara påskruvade så är det väl bara att kapa? är de svetsade får du ju svetsa på röret igen när du kapat av önskad bit.


Ja de är påskruvade. Det jag undrar är om det kan bli någon skillnad på ljudet (resonans) eller liknande om man kapar röret efter slutdämparna.


Tror jag inte, inget märkbart iaf, kapa och se glad ut


Haha.. Ja får väl försöka med det

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka