S60R front på V70

Har äntligen fått tag på en R front till min V70. Den kommer dock från en S60R och jag behöver ha lite saker för att kunna montera den. Har läst att de är bakstycket och någon konsol på sidorna som skilljer S60 från V70. Jag behöver dock artickelnummret på dessa då Bildeve i Helsingborg inte kunde få fram de i sitt reservdelsprogram. Tacksam för all hjälp! [EDIT] Är de NR 3 och NR 18 jag ska ha? http://www.volvopartswebstore.com/showA . bly=243808Svar på inlägget: S60R front på V70E inte s60in smalare än v70n?? Har för mej att jag fått fram sånna siffror när ja letade styrväxel till min gamla s60


Nu ska du inte vara sån Hoppas fan inte de altså! Vad jag har läst så är båda bilarna 180cm breda och fronten ska vara samma på både V70R och S60R men de skilljer något o fästanordningen.


Okej hehe kan ju va så att ja läst fel med


Fronten är samma det är mycket riktigt fästena som skiljer,går även att få dit s60 sport front på v70 med lite modifiering.


Som jag misstänkte då. Måste ha tag på artickelnummren på dessa delar! Ingen som vet/känner någon som gjort samma konvertering som jag ska göra?


det är s80 som är bredare än v70...


Prova fråga på Volvo.


Har gjort de och fick detta som svar "Mitt reservdelsprogram gör att jag tyvärr inte ser vilka detaljer du behöver för att bygga om din V70 så att din nya front passar. Du behöver själv ta reda på vad du behöver när du skall göra detta bygge då du köpt en detalj som inte är originalmonterat på bilen. "


Eh, borde väl inte vara så svårt att ta reda på ett regnummer på en S60R och kolla upp reservdelarna för den? Eller tänker jag fel nu..?

Tyckte inte jag heller, och skrev de till dom och fick detta som svar "Det som är lurigt här är ju vilka modell som passar, då gejden skall sitta på en V70, men hålla en stötfångare som egentligen skall sitta på en S60. Hör av dig när du vet vilka nummer som passar så skall jag räkna på ett pris till dig! " JAag trode inte de skulle vara så komplicerat då fronte verkligen är samma på både V70R och S60R förutom 3st monteringsdelar.


Om du inte hittar det, så kan jag gå in på Volvo här och fråga. Låter jävligt luddigt att dom inte kan hitta grejerna.


Vill du de så hade de varit super hyggligt! Fronten kommer från en S60R 06 om de spelar någon roll.


Jag skriver upp det. Har ändå ärenden in till stan i morgon.


Stort tack!


Jag tror att det ska vara nr 2, 3 och 18 du behöver från din bild. Dvs båda sidostyckena, frigoliten och bakstycket.


Säker på detta?


Jag är nästan helt säker på att det är detta du behöver. Hade i alla fall dessa art.nr. i mina anteckningar när jag var inne på att sätta R-front på V70'n jag hade tidigare. Dämpare / Absorber : 8662901 Bakstycke / Rear Section : 8659029 Sidokonsol Vänster : 30678724 Sidokonsol Höger : 30678725


Gott! Ska kolla med volvo om de kan vara rätt! Fick dågot ungefärligt pris på dessa delarna?


Vill minnas att bakstycket och dämparen skulle kosta runt tusenlapen styck och sidokonsolerna 2-300 per styck. Men det kan säkert ha ändrats för det är nog närmare fem år sedan nu.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka