Volvo 240 Klarglas lycktor finns det till 83an ?

Heej hittar bara runda klarglass lycktor till 240 inga till dom nyare. Vad är detta egentilgen ett skämt lr ?



Svar på inlägget: Volvo 240 Klarglas lycktor finns det till 83an ?



ingen som har orkat lägga ner arbete på att fixa klarglaslyktor


men bara ett blas för dom är ju byta bara. Blir ju knäpp


Inte bara att byta glas då ljusbilden styrs av räfflorna i glaset på originallyktorna till 240in. Tar du bort räfflorna så kan du lika gärna sätta på arbetslyktor/gårdsbelysning och få bättre ljusbild ("typ") Skulle man fixa riktiga klarglaslyktor till en volvo 240 så skulle man behöva utforma en reflektor som fixar en godkänd ljusbild


Problemet är att det inte bara är att byta glasen. Det krävs nya reflektorer för att få rätt ljusbild.


Kostar väll en massa pengar att utveckla och få ett par strålkastare godkända för att användas på allmän väg. Personligen har jag inte sett till de med runda strålkastare heller, hade vart trevligt om du kunde länka (förutsatt att företaget som säljer dessa har en hemsida). En till tanke är ju att de runda strålkastarna kanske är i samma storlekar som det är på flera bilar och att man då billigt bara kan tillverka ett par billiga fästen för att få det att passa till de tidigare 240:isarna med. Som det har skrivits av ovanstående så blir ju inte ljusbilden rätt med bara klart glas på ett par släta reflektorer.


Aaah då hänger jag med, Kooza ska kolla jag hittade det någonstans och länka hära





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka