Köpa rätt fälg

Hej! Ska köpa fälgar till bilen och då tänkte jag mig några begagnade men jag undrar vilka mått osv ska vara rätt så att de passar en viss bil? Det är till en 318i e90 2010. Räcker det med bultmönster eller är det mer man ska kolla efter? Ska iaf vara 17'' Tacksam för all hjälp



Svar på inlägget: Köpa rätt fälg



Du lär hålla koll på ET-mått och nav-mått också. Annars ska det vara lugnt.


Hur vet jag vad det ska vara på min bil? ska ET och nav vara exakta mått eller kan det skilja lite?


Prova att googla typ "bultcirkelguide" eller liknande så kommer det upp tabeller på vilka mått olika bilar har. Det funkar med för stort nav-mått men jag rekomenderar att du skaffar centrumringar med rätt mått i så fall. Bilen kan bli spårkänslig om du kör fel ET och i värsta fall hamnar däcken utanför skärmkanterna eller så kan fälgarna ta i innerskärmarna eller bromsoken. Men om det skiljer väldigt lite är det ingen fara. Har för mej lägre ET=fälgarna hamnar längre ut och högre så hamnar dom längre in. Alla mått ska vara mm om jag inte mins fel. Med andra ord skiljer det 2cm på ET25 mot ET45 t.ex.


Jaha! hittade en sida med dessa tabeller! tackar!


Inga problem. Lycka till! MVH.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka