Hur mycket kan man tona baklyktorna

Som rubriken lyder så undrar jag. Ska ej tona dom helt svarta så att man ej ser positionsljusen. Finns där någon gräns där besiktningen alt polisen börjar gnälla?



Svar på inlägget: Hur mycket kan man tona baklyktorna



Du får inte tona några lyktor på din bil någonting enligt lagen. Hur mycket du kan tona innan någon gnäller beror helt på besiktningsgubbe/polisgubbe.


Trodde det fanns en "oskriven lag" där det finns en liten gräns hehe. Samma att man inte får tona framrutorna. Stoppad för kontroll och polisen sa inget, samma på besiktningen. Sen åker andra på det. Har ju även tittat på lite nya baklyktor med fabrikstoning, är dessa också olagliga?


Jag har så kallat tonade från fabrik. Det jag fått göra för att få den godkänd är att sätta dit extra reflexer bak. Adcenter som exempel hade ett par små rektangulära på 2*5 cm.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka