Problem med fukt under matta-V70.

Har fukt/vatten under mattan förarsidan på min V70-99.Läst att det kan vara luftintaget vid vänster fot eller dräneringsslangar från AC eller liknande. Ngn som vet var dessa slangar sitter och var jag ska lossa för att hitta?Ngt mer tips var det kan var för läckage?



Svar på inlägget: Problem med fukt under matta-V70.



Kan värmepaketet ha gått ? Rätt vanligt fel blir det imma på rutan när du drar på full värme ? , smakar det blöta sött så är det glykol


Stod i Haynes handbok att hade man imma på rutan,skulle man byta Pollenfilter.Det kan vara igensatt eller blött.Har köpt nytt filter idag o ska byta det först.Sen får vi se!


Uppdatera hur det gick !


Hänt grejor har det!Kommer bilder senare ikväll.Ska på Bio först o kika på Gravity.


Beslutade mig för att slita ut den blöta och illaluktande mattan.Gummimattan under med skumgummi var ännu blötare...Mattan var delad så den var inte så knepig att få ut,men gummit under var värre.Skar ut en bit som kommer ersättas med ny liknande. Som synes är gummimattan rejält skadad:


Tvättade mattan med en kombo av textiltvätt o såpa+varmt vatten.Vattnet blev Svart!Mattan ser riktigt bra ut nu o får torka några dagar medans jag fixar nytt underlag.Ska spola bilen o kolla om det kommer in vatten ngnstans.Bytte även Pollenfiltret igår,vilket var väldigt omständigt för att vara en förbrukningsartikel... Spolade mattan noga efter tvätt.Det som ser mörkt ut är bara vatten som rinner ut.


Haynes V-bok är bra o ha i såna här lägen! Ska man lita på denna lappen,så byttes filtret senast för 9år o 7mån sen... Lite skillnad... Dammsög noga o torkade rent.Tjejen har känsliga luftrör,så det gäller att hålla rent.Nog många som slarvar med o byta sånt här.


Löste detta problemet?


Har rivit ut hela mattan i bilen,även bak,inte å svårt faktiskt.Sen har jag tvättat o skurat den.Ligger nu o väntar på våren så den kan återmonteras.Det blev bättre i bilen,men har haft en del fukt(imma) nu igen.En stor kombi är svår o hålla imfri.Jag har tejpat fast 2st torrbollar,1 i kofferten och en framför passagerarsätet.Dom gör nytta! Putsade rutorna på insidan ,häromdagen för imman var irriterande,och det gjorde skillnad!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka