Olaglig registreringsskylt? BMW M3 e46

Du får inte ändra eller lägga till något på skylten, står klart och tydligt om du läser på transportstyrelsens hemsida. Rätt logiskt att man inte får kladda på skyltarna.



Svar på inlägget: Olaglig registreringsskylt? BMW M3 e46



Absolut är det logiskt. Jag har aldrig sett någon göra detta, måste vara rätt udda. Antagligen för att det inte är tillåtet... men ack så mycket bättre det blev.


fast man får tvätta nummerplåtarna..tinner är skitbra och tar bort det där äkliga eu skiten från plåten


Men en sak som är intressant, många har t..ex. en Djurgårds/ Aik flagga i samma format som gamla skattemärket och sätter i mitten på registreringsskylten, då kan inte detta vara lagligt heller?


Haha, låter som en plan. Har dock 2 skyltar utan EU märket liggandes!


Men en sak som är intressant, många har t..ex. en Djurgårds/ Aik flagga i samma format som gamla skattemärket och sätter i mitten på registreringsskylten, då kan inte detta vara lagligt heller?


man får även bort det svarta ;-) fast då blir dom oläsliga=olagliga.. lärde vi oss efter att chefen tättade sin nummerplåt med tinner


Också olagligt Men sen är det väl inte så stor chans att åka dit på det, men ska man följa vad som gäller så ska dom förbli orörda


Okej! Men jag tänker behålla det röda på sidan där S märket satt, så får vi se vad som händer Tack för svar!


Där ser man, gäller att ha en stadig hand helt enkelt!





Troligtvis kommer du att få åka tidigare hemifrån när du ska någonstans för att hinna i tid efter att du fått förklara för missnöjd konstapel vad f-n du sysslat med i din skaparglädje. I värsta tänkbara scenario rycker dom kanske skyltarna och du får promenera därifrån för att skaffa biltransport. Registreringsskyltar - allmänna bestämmelser 5 § När ett fordon har registrerats skall Transportstyrelsen tillhandahålla två registreringsskyltar för varje bil och en registreringsskylt för varje motorcykel, moped klass I, traktor, motorredskap, terrängmotorfordon eller släpfordon. Förordning (2008:1283). 6 § Ett registrerat fordon får brukas endast om det är försett med registreringsskyltar i föreskriven ordning. Detta gäller dock inte om fordonet brukas vid färd kortaste lämpliga väg till en polismyndighet för erhållande av en provisorisk registreringsskylt. 7 § En registreringsskylt skall placeras såväl framtill som baktill på en bil, framtill på en traktor, ett motorredskap och ett terrängmotorfordon samt baktill på en motorcykel, en moped klass I och ett släpfordon. Om det medför en avsevärd olägenhet att ha skylten framtill på en traktor, ett motorredskap eller en terrängskoter eller baktill på ett släpfordon, som dras av en traktor eller ett motorredskap, får den placeras på någon annan lämplig plats. 8 § Registreringsskyltarna ska vara väl synliga och hållas i sådant skick att de lätt kan avläsas. Under färd får last eller annat inte placeras så att skyltarna inte går att avläsa. Vad som sägs i första stycket gäller inte när en bil används i väghållningsarbete eller liknande arbete och den ena skylten skyms av ett redskap som används i arbetet. På en registreringsskylt får inte något annat tecken eller märke sättas än ett sådant som har satts på skylten vid tillverkningen. Har ett märke satts fast på skylten enligt tidigare gällande bestämmelser behöver det dock inte tas bort. Transportstyrelsen får meddela föreskrifter om den närmare utformningen av skyltar enligt denna förordning. Förordning (2009:936). 8 a § För ett registrerat fordon ska en skyltavgift tas ut för varje skylt utom vid tillfällig registrering enligt 21-23 §§ lagen (2001:558) om vägtrafikregister. Avgiften tas ut när fordonet registreras. Om fordonet ställs av vid registreringen, tas dock avgiften ut när avställningen upphör eller, om detta inte sker, när fordonet avregistreras. För en taxiskylt som avses i 9 § tas avgiften ut när fordonet har anmälts för användning i taxitrafik enligt taxitrafiklagen (2012:211). För skyltavgifter tillämpas 6 kap. 18 § på motsvarande sätt. Förordning (2012:243). http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20010650.htm


Bra svar! Tack, blir att använda de vanliga skyltarna


Kan ju ha ett par extra som du kan sätta på på träffar när du står still.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka