Sänka

Vet ni ett bra sätt utan att byta eller kapa fjädrarna för att sänka bilen någon/några cm till har redan 40/original på men vill nog ha 60/40



Svar på inlägget: Sänka



Vilken bil gäller det?


Värmesänkning isåfall, men inget att rekommendera då härdningen försvinner ur stålet på fjädern. Själv hade jag satsat på en ny sänkningssats, alternativt kapat fjädrarna fram till önskad längd.


Har precis satt på 40/40. Vill ha 60/40 nu nr man kollar. Fins det någonstans mana bara kan köpa. För fram på 60. Hittar bara för Janouch fram. Det är en v70


Går den igen besiktning med kapade?


Finns på chassit.se. Och visst kan du kapa, men det beror på hur mycket du kapar.


Det är ju ändå bara 2cm det konstiga är att det märks


Vad märks?


Att sänka 2 cm.


Klart det märks. Jag köpte nya fjäderben - då stötdämparna sitter ihop med fjäderbenen på dessa - och nya fjädrar från chassit.se, och jäklar vilken skillnad det blev fram. Original.. ..och nya stötdämpare och fjädrar.





Vad satte du på?


Fjädrar som sänkte 60 mm. I och med att jag har en AWD så sänker dom dock bara runt 40, men jag tycker det är alldeles perfekt.


Jo. Det är så det ser ut på min nu men vill ha lite till. Vad har du för storlek på däck och fälg


17'-fälgar sommartid. Minns inte exakta dimensionerna på däcken.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka