Frågor ang. sänkning/väghållning av VW Passat.

Jag ska sänka min VW Passat V6 TDI 4Motion -02 och jag har lite frågor om det. Jag är inte särskilt duktig alls gällande bilstyling osv. Jag kollade olika sänkningar på scstyling.com och det förivrade mig rejält. Så vad ska man ha, sänkningssats, coilovers eller väghållningssats? Och på scstyling så stod det att det var olika sänkningssatser för V6, 4motion osv. Men det fanns ingen för både V6 och 4Motion, hur gör jag då? Och sista frågan, måste man tänka på något speciellt med storlek på fälgar och däck när man har sänkt? Jag tänkte köpa mig 19" eller 20" fälgar. Jag tackar på förhand för er hjälp.



Svar på inlägget: Frågor ang. sänkning/väghållning av VW Passat.



4 motion är väl 4wd ?


Jag kör själv på coilovers på min, det bästa enligt min mening då man själv kan reglera höjd och efter storleken på fälgar osv. Kör 18" 225-40 och passar perfekt i hjulhusen och slickar asfalten precis lagom så man ändå kan ta sig över småhinder 4 motion är fyrhjuls drift/ AWD, Det är de du ska gå på, samt tyngden på vardera axel, så om till exempel bilen väger 2000kg totalt fulllastad så ska dämparna klara 500kg per hjul, dessvärre 1ton fram/1ton bak. den vikten dom skriver där är vad dem klarar per axel. Motorn har ingen större betydelse utan kolla så du klarar vikten och att du väljer om det är sedan eller kombi, samt års model. Kör själv på coiloverarna för ca 4000kr och blev en mycket roligare och stabilare bil, ligger som på räls i kurvorna och håller röven uppe å fronten nere vid hård acceleration! Sänkfjädrar hade inte jag kört på då man ofta bottnar dämparna och slutar med oljeläcka och kassa dämpare och ingen vidare stabil bil, blir som en finlandsfärja... Lycka till





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka