Bultdelning?

Har 5x110 på min Opel GT,men har anv Volvo-fälgar nästan sen ny 5x108 och bultar med rörlig kona,utan problem.Nu när jag ska köpa fälgar igen,har jag hittat fälgar, som bara finns i 5x112.Är det samma sak o gå på andra hållet i bultdelning?Nena problemas? Innebär 5x112 plats för M14 bultar?Det ger ju i såna fall större hål i fälgarna.5x110 och 5x108 har ju båda M12 bultar. Tips och erfarenheter, mottages tacksamt:)



Svar på inlägget: Bultdelning?



större buldcirkel ger inte automatiskt tjockare bultar - NEJ. men det borde funka ändå.. dock har ag varit med om fälgar som är 4x100 haft 12mm hål inte passat på en bil med 12mm bult på 4x98. du förstör inget genom att borra upp fälgarna innefrån från 12 till 14.


Ok,men Audi har M14 bultar vilket ger större hål i fälgarna.Jag har M12 till mina bultar.Blir det onödigt mkt spel kanske?Hoppar jag till Volvo fälgar så är det fortfarande M12. Är det samma kona på M12 resp M14 bultarna?Låter lite krångligt här nu kanske,men jag är bara fundersam med att få fälgar med plats för M14 men fortfarande anv. M12 bultar.


Viktigt att tillägga är,att jag anv bultar med lös(flytande)kona,o har gjort i flera år utan problem.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka