Kostnad för hel lackering exkl tak?

Har tröttnat på att försöka få till några förbättringar i lacken då nyanserna skiljer allt för tydlig hur man än gör. Så funderar lite på om man ska lämna in den för en helt ny lack i stället, exkl taket då. Många delar behövs egentligen inte lackas, men även fast den lackas hos en bra firma lär man ju se nyans skillnader i vilket fall då silver är en knepig färg att få till. Har ringt till några olika firmor för prisuppgift på detta, men ingen vill gissa någonting utan vill se bilen för att kunna bedöma efter det. Har då ingen möjlighet just nu till de. Så vad tror ni man kan få räkna med mellan tummen och pekfingret för detta?



Svar på inlägget: Kostnad för hel lackering exkl tak?



Du har ju redan fått svar på det...


Så lackeringsfirmorna kan inte ge dig ett pris, men det kan vi menar du? Ja, vi snackar väl en 7 liter färg +moms


varför skippa taket om du ändå ska lacka hela bilen...? Näe ta taket med isåfall annars lär du ångra dig.


han kanske ska ha taket och karossen i olika färger?


Man brukar låta bli taket för att det är en jätteyta att måla som man aldrig ser och lacken brukar inte va dålig där. Det är alltså massor merjobb för något man får väldigt lite valuta för.


Har inte begärt att någon ska gissa till sig några exakta priser, utan i avvaktan på att få exakta priser tänkte jag kolla på ungefärliga priser. Måste du ändå var en hel del här inne som haft bilen inne på lack som kan dela med sig av erfarenheterna. Något tak kommer inte lackas om då andra saker ska dit sen 7 liter färg ungefär säger du...vad ligger 1 liter på ungefär för en vanlig metallic färg?


Jo, de vore väl det bästa men tror inte allt för många är så sugna på de. I så fall måste man få in en fot på något annat sätt först.


Haha 7L kan du glömma, det va ett tratten och finkelskämt Jag gjorde en hellackering på min 540, fast i olika omgångar hela bilen är alltså inte lackad samtidigt. Totalt kostade det 21500kr, då är det 2 olika lackerare, 5 olika lackeringstillfällen och både med och utan kvitton. Kan vidare berätta att trots alla dessa olika lackeringstillfällen så såg man ingen som helst skillnad på nyanserna. Måhända att ljus diamantsvart är en väldigt förlåtande färg.


Haha, har inte speciellt bra koll på lackering så om du säger att de går åt 7 eller 9 liter så är svart samma -jaha Fast att diamantsvart är grymt mer förlåtande än vad titansilver är vet jag





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka