Av kroma fälgar?

Kromet har blivit lite slitet, börjar bli blåsor osv. Så dags att riva bort skiten och pulverlacka istället. Hittade någon gammal tråd om ämnet men dom som var aktiva i den tråden verkar inte riktigt ha kommit fram till någon bra lösning, i vilket fall inte i mellan Sverige. Någon som har tips, kan man göra det själv eller ska man lämna bort det? Och i så fall, till vem? Som sagt..gärna mellan Sverige..



Svar på inlägget: Av kroma fälgar?



Jag skulle lämna in :-D finns ju bad så att allt släpper på fälgarna. Jag pulver lackade mina fälgar på preform när jag jobbade där.


Något tips var man kan lämna in det för ett skönt bad då? :p


Vet en som glasblästrade sina o sedan lackerade med bra resultat


bada/blästra/bränna finns som alternativ för att få bort gammal färg..


Jag vet.. men behöver namn på företag inom mellan Sverige som kan utföra det


runt örebro vet jag inte tyvärr..


Det räcker med mellan Sverige, dvs runt 15-20 mil från Örebro..


Prata med dom,är bra att ha med att göra. http://www.backmanssliperi.se/


Många kör med plastidip på sina fälgar vet dock inte hur bra det håller. Kanske är ett alternativ





Har funderat på det, men bubblar sig kromet och släpper så lär dippen följa med. Sen är bromsdammet från racebeläggen så jävligt att få bort så det kommer inte hålla.


Tack! Ska kolla med dom.


blästra, alucrom i Göteborg, jobbar där själv... ca 300 kr per fälg


Bra pris! Hur lång tid tar det? Kan man lämna över dagen och hämta på eftermiddagen?


lite svårt att säga, du kan få ett nummer så kan du ringa dit o höra med Rolle, beror lite på hur mycket dom har att göra..du får dom för samma pris även om du ska måla fälgarna där, men du kanske vill ha pulverlack, blir lite finare


http://www.ukkab.se/ ligger i Kristinehamn. Vet några som lämnar där och är skit nöjda! Och det ligger inom dina gränser!


Lite uppdatering: backmanssliperi.se/ och ukkab.se Utför inga krom borttagningar längre. alucrom i Göteborg har jag försökt fått tag på, tyvärr verkar "Putte" vara på semester, provar igen inom kort. Kromteknik i Eskilstuna verkar ha rätt grejer, slår dom en signal i morgon.


Eller Jive ytbehandling i Eskilstuna, dom har betbad som säkerligen tar bort krom. /Benny





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka