Ang. caddy pick up + golf front

Har funderingar på att köpa mig en caddy pick up årsmodell runt 94-01, har lite frågor som säkert någo kan ge svar på.. 1. Har läst nånstans på nätet att front och framskärmar från golf III/IV passar på en caddy, är det någon som vet om det går utan större förändringar? 2. Har även hört talas om att det är sk "dubbelplåt" på caddyn, vad innebär det? Att det t.ex. skärmarna är dubbla lager plåt? 3. Även hört att 1.9 td motorerna är att föredra, varför? Har sökt överallt men inte fått några bra svar.. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Ang. caddy pick up + golf front



Troligt svar på fråga nr. 3 är att td:n har den mekaniska diesel pumpen som du kan ställa upp manuellt. På tdi så är det chip o tjafs, visserligen har du ic på den som fattad på td men det är bara att lyfta över och sen bara skotta på så mycket diesel det går och ställa upp trycket tills ic spricker så byter du till större.... kolla isbjörnens dieselskola, den täcker in det mesta. För övrigt vill jag också ha svar på dom föregående frågorna, om det är någon som vet...


På fråga 1 är svaret nej. Caddy pickup är baserad på Skoda Felicia som har en helt annan kaross än Golf. På fråga 2 så är min gissning att du hört något om att de rostar där det är dubbelplåt eller dylikt? Det är ju så att det vore alldeles för dyrt att bygga en bilkaross helsvetsad kant i kant överallt. Därför är det här och var punktsvetsade skarvar där plåten är lagd omlott, det ligger dubbla lager på varandra. Ofta är det ju på sådana ställen bilar rostar först av allt. På fråga 3 har jag ingen aning.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka