Hjälp med montering av vinge på 350z! [BILDER]

Behöver lite tips och ideer, ska montera vingen i kväll. Men har ju hål som det riskerar och rinna in vatten i. Förslag på hur jag får det tätt? Gärna förslag som utesluter lim. Där ser ni hålen, 6st är det. Vingen, kolfibern är inte monterad än dock. Behöver snabba svar, Elmia i morrn ju!



Svar på inlägget: Hjälp med montering av vinge på 350z! [BILDER]



Skulle du inte kunna sätta vingen på bilen som den ska vara, borra från bagageluckan i vingen, montera nitmuttrar i hålen, lägga lite silicon runt hålen mellan vinge och bagagelucka och sen skruva från insidan? bara en ide, har aldrig monterat en vinge.. men borde ju funka?


Det är gängade hål i vingen och jag skruvar alla från insidan. Det jag vill veta är hur jag ska få det tätt runt hålen som blir, så det inte rinner in vatten i karosseriet.


silikon eller gummitätningar kan nog funka.


Tips på gummitätningar? använder mig helst inte av lim eller silikon. sist lossnade lacken när jag rev gamla vingen


Skumt att din lack lossnade, jag tog bort min spoiler för någon vecka sedan och lacken satt kvar. Jag har samma problem som du, dock inte lika stressad då jag inte fått tillbaka bilen än, men det jag läst är det många som rekomenderar PUR-lim som glasmästare använder till rutor om jag förstod det rätt, ska tydligen vara skonsamt mot lacken, jag skulle också helst slippa använda något sådant.


beroende på hur stora skruven är så kan du ju använda vanliga gummi o-ringar som tätningar dvs den tunna varianten så det inte blir en glipa EDIT: mellan vinge och lucka syftade jag på om det inte var underförstått


aldrig silocon på lack !! neger toj eller så smält limma från insidan av luckan innan du drar fast skruv eller mutter. annars dubbelhäftande tejp. men inge lim om de då inte är avsett för de saken.


Hur gjorde du?


Limmad runt hålen väldigt tunt, sen skruvade jag fast den. Sitter kanon och rinner inte in vatten.





Måste säga att du hadde en sjukt bra lösning, dock fungerade de inte på mitten av vingen pga att hålen satt en bit upp i vingen, men det där måste jag lägga på minnet ;D





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka