Tona eller måla lycktans reflektor?

Tjena, någon som har en aning ifall man kan måla eller tona reflektorn i framlycktorna? Blir ju ganska varmt där inne. Vore guld om det gick för jag vill helst inte tona glaset. Den som har någon bra ide eller någon bra länk så vore det tacksamt ifall ni delar med er av infon Tack i förväg!



Svar på inlägget: Tona eller måla lycktans reflektor?



menar du 240in så kan du ju måla den gråa sargen mellan reflektorn o glaset. reflektorn rekomenderar jag INTE att man ska måla.


Precis, plasten runt reflektorn kan du måla utan problem men själva reflektorn är ju vad som ser till att sprida ljuset, målar du reflektorn kommer det att vara lika effektivt som att köra runt med en julgransbelysning i fronten.


Finns väl iofs glasfärg som gör att du behåller (en del av) glansen på reflektorn, men ändrar färgen på den och på ljuset...


har redan målat insatsen svart. Men vill ha gult i reflektorn.. Annars kanske man kan bygga på någon liten glasskiva precis vid reflektorn? men spridningen kanske blir helt fel då?


Vill du ha reflektorn gul för att ljuset ska bli gult, eller för att det ska se gult ut när lamporna är av?


Ja vill ha att det ser gult ut när ljuset är av. Annars räcker det med gul H4


Själv så målade jag ett skydd svart till xenonlampan när jag xenonkonverterade halvljuset. Och när man kollar på lamporna framifrån så ser de rätt så mörka ut. Så om det finns något skydd för lampan eller liknande så kan det redan hjälpa att måla det. Men ska du ha så det ser riktigt mycket gult ut från alla vinklar så krävs något större ingrepp.


Reflektorn i 240in är ganska stor, så att bara måla skyddet för lampan kanske inte räcker för att få reflektorn att se gul ut men eventuellt att en kanske kan försöka få fast någon glas/plast skiva på reflektorn som en sedan kan tona me gul toningsfilm.


Ja de är lite större än på en VW Vento... Men det funkar lite likadant som med blåa brännare i extraljus... Kollar man rakt framifrån på dem så ser reflektorn ut att vara blå. Men från sidorna och uppifrån så ser man knappt någon blå effekt.





Strålkastarfilm som du monterar på glaset. Resultatet blir bra och är lätt att orderställa.


Okej. tyvärr vill jag ju kunna gå fram o tillbaka ifram och ändå se gula reflektorer Men tack för förslaget iallafall!


Hur blir det med ljusstyrkan? Försämras gör den ju garanterat men ser man något alls? Har tänkt på sådan film men hur pass tål den värmen?


Mm, det är det som är nackdelen när det inte syns så bra från alla vinklar... Men du slipper att få ljuset färgat iallafall.


jo precis. Ne att ljuset blir gult eller så de kvittar. Bara man ser tillräckligt i mörkret


blir värdelöst ljust men snyggt! har de själv på touaregen.. tål värmen riktigt bra, även fukt.


Har själv tonat mina framljus med film, men med ljussvart. Filmen tål värmen utan problem och ljusstyrkan blir inte mycket sämre!


Mina framljus fick inte mycket sämre ljus dock.


http://www.blocket.se/varmland/Stralkas . 7.htm?sa=1 Köpte jag min film ifrån, nöjd med säljaren och mycket nöjd med resultatet!


Men kanske är lite skillnad på framlycktor också. Ja har ju vanlig H4 me stor kromad reflektor, Touaregen har ju två linser eller va de kallas. Bästa grejjen är att testa sig fram såklart





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka