Fälg fråga ang bultcirkel?

Det är så att jag har en udda bultcirkel som är 3/125. Finns det möjligen nån som vet om 5 bultat passar å isåfall är det 5/125 eller hur kan man mäta? Vill kunna få mer utbud på fälgar för det känns tråkigt å få bilen i riktig utställnings skick å sedan slänga på breddade plåtisar eller liknande.. Min DAF 44 ska bli som ny å även få en tuch av retro stance. Är välldigt tacksam för svar om ni vet vad som passar i fälgar eller om ni vet av nån som är duktig på att räkna ut bultmönster. Mvh / F-Hedman



Svar på inlägget: Fälg fråga ang bultcirkel?



Med så pass udda bultcirkel skulle man nästa kolla på att svarva spacers som byter bultcirkel till något vanligare.


eller beställa fälgar med rätt bultdelning. får ringa till fälg tilverkare och special beställa borrning och et


5x125 kommer garanterat inte passa. hittar du 6x125 däremot så kanske det fins en chans att det passar.


Tror nog custom spacers som tillåter dig att använda en vanligare bultcirkel är ditt "best bet". Ringa fälgtillverkare för specialbeställning lär ju bli en kostsam historia. Men ja, det är ju såklart det bästa alternativet om pengar inte är ett bekymmer Annars som sagt, en spacer som gör 3x125 > 5x120 eller nå annat vanligt. Då får du dock leta fälgar med högre ET än du skulle gjort innan efter som fälgen trycks ut av spacern.


Leta rätt på några som tillverkar spacers, håller helt klart med föregående om det!


6/125 ska/borde passa (då det är samma bultcirkel, bara fler hål, men trots det bör dessa vara placerade "rätt", går ju givetvis att mäta och dubbelkolla). Och då har du lite att välja på faktiskt. MAK Aria, Sierra, & Fuoco finns som 16" 6/125, ex.vis, Raptor 6 som 17" PT Orion 4x4, och INC Hunter finns också. Sen är jag väl tveksam till om de passar den "fälgtyp" du vill ha, eller om du kan köra på 16". 15" 6/125 vet jag dock inga på rak arm. Men, som påpekat, spacers är nog det bästa valet i just detta fall.


Får väll göra centrumvända fälgarna snygg helt enkelt!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka