ET och tumfrågor, Audi A4 B5 -00

Nu är det dags att beställa fälgar och sommardäck men behöver lite hjälp. Är det någon som vet om 18x9" får plats på en Audi A4 B5 -00, och isåfall vilket ET jag ska välja för att lyckas? Eller blir det kanske snyggare med 19x8,5"? Vill ha låg profil på däcken och tänker även sänka bilen så den blir låg men ej helt klappad, men den är även en bruksbil som ska trimmas så den ska kunna användas i hög fart och så utan att däcken krängs av eller så. Hur fixar jag denna kompromiss? Vart hittar man de billigaste däcken och vilka mått bör jag isf ha? Uppskattar all hjälp!



Svar på inlägget: ET och tumfrågor, Audi A4 B5 -00



Jag har 18x9.5 med et 40 på min b5passat. (samma platta). Ligger dock väldigt tajt mot främre benen. Kolla min sida så ser du


Åkte 19x9,5" runt på min gamla A4 b5 Quattro och dom var det Et45 på men hade 5mm spacer runt om som gjorde dom till Et40. Samma som för "nixon89" så vart det ruskigt tajt fram och bak tog det precis i ett stag så fick putsa lite på "gjut skägget". Skulle chansa på att 18x9" skulle bli bra med ET35 eller 38 men om du vill få dom utanför skärmarna så kanske du får åka 5-10mm plattor. ------- Sida du ser hur olika märken och dimensioner på däck passar olika fälgar: http://tyrestretch.com/


Satte precis på ett par 19x8,5 ET35 på min b6! Blev mycket nöjd


Tack så mycket för svar!! Fina bilar också hörrni! Suttit och kollat på fälgar konstant sen jag skrev tråden och är nästan lite inne på 19x8,5 istället för 18x8,5. Vet ni om hjulhusen är lika rymliga på B5 och B6? Ser ju tjusigt ut här ovanför! Vad tror ni på min? Verkar ju som att ni är överens om ET iaf Då kör jag nog på 35! Sen är ju frågan om jag ska köra på blanksvarta fälgar, typ Dare LP560, eller om dom försvinner för mycket? Eller om man ska ha silvriga femekrade som verkligen syns, eller kanske till och med nån blandning mellan blanksvart och silver? Så svårt att välja! Vad tror ni skulle passa bäst på min kärra?


Spontant känns hjulhusen större på B6:an, där ser 19" bra ut. På en B5 känns 19" nästan onödigt stort enligt mig. Blanksvarta fälgar är helt värdelöst, dom är dammiga och ser skitiga ut när man kört 10 m. Ska det vara svart ska det vara matt... Personligen gillar jag inte fälgar med flera färger alls, men det är ju en smaksak.


Såg bilder på en B5a med 19" och det såg riktigt fläskigt ut Dock en S4 sedan, men ändå fränt! Gillar då det blir lite maffigt. Men skulle vilja hitta nån i närheten att låna 19" av så jag får prova och se på min bil. Jobbar på det Sant där att dom blir skitiga Men samtidigt så skulle det passa så bra med bilens blanksvarta grill och tonade rutor... Åh, beslutsångesten... Femekrade blanksvarta fälgar med silvriga linjer har varit och är fortfarande en tanke, lite som en kompromiss mellan svart lr silver. Men vet inte alls om det blir som jag tänker mig isf.


Hittade en 19x8" ET43 fälg som jag fick prova på kärran, 19x8,5" med ET35 blire nog! Det borde gå va? Då ska jag bara vela på vilken typ av fälg och vilken färg jag ska ha Och ja, bilen står på backen, den är lite hög för tillfället... Bak





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka