Vill ändra på piporna, hjälp!

Tja, har en mb e240 avantgarde facelift w210 och är extremt nöjd med allt, förutom piporna. I nuläget så går de ut på vänster sida och är riktade nedåt det är alltså 2 st, skulle vilja ändra på detta och göra så att det istället går ut en på vardera sida alltså en på vänster sida o en på höger och helst rostfritt krom , någon som vet vad som krävs för detta? större modifieringar av avgassytem? stor kostnad? allt ni vet kommer att hjälpa!



Svar på inlägget: Vill ändra på piporna, hjälp!



Finns det inte till exempel halva satser att köpa till dessa? Det vill säga, så att man får sista biten, i den mån man vill ha.


Finns ju Y-kors på Simons exempelvis, både svartstål och rostfritt. Om du kapar org rören , tar ett Y-kors och drar fram nytt rör till höger sida därifrån och sen bygger färdigt på vänster. Till din hjälp finns både 30, 60 och 90 graders rörböjar. Lite trixigt att mäta och pussla ihop men kul när det är klart. Det behöver inte svetsas, finns rörskarvar och avgasklämmor. Glöm inte avgaspasta så att skarvarna blir täta.


är lite försöktig med att röra bilen, kostar flera lappar när ngt på min bil går sönder, finns det ingen bra o välkänd verkstad som håller på med sånt. Grejen e den att om jag gör det själv, är jag rädd att rören kommer att hänga som jag sätt att de gjort på ett par bilar som försökt byta ut rören


thats life när man väljer premium som mercedes min vän..fattar att du inte vill klabba själv med det..men kolla närmsta ferrita montör dom borde väl kuna lösa det där åt dig... eller slå en signal till Ray Metallfabriker där man tillverkar Simons sport och fråga om dom kan hjälpa dig att utforma något.. dom har kunning personal i sin lilla verkstad(har själv varit där o custombyggt ett system til min förra s80 t6).


ska göra de , tack för alla svar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka