Coilovers och besiktning

Vad säger besiktningen om man sötter på coilovers på en Saab 9-3 ars modell 2008



Svar på inlägget: Coilovers och besiktning



Rent teoretiskt så ska en 2008 inte gå igenom besiktningen med några förändringar överhuvudtaget då bilen är helbilsgodkänd. Men jag har aldrig hört någon som inte går igenom pga det. Carspect är ett hett tips om du bor kvar i Halmstad!


De säger inget alls! - Men det är absolut som Stofer skriver, dock är det inget de ger nedslag på


oki jo ja bor kvar i halmstad Men kan man få typ 1:a el 2:a på dem?


Gör de rätt SKA de sätta ombes på coils, men "är det bara vettiga grejer som ser seriöst ut så låter vi det gå" sa de till mig.


S40 har coilis på sig han klagade som faan på mig när jag besiktade förut men jag förklarade bara att det inte kunde vara förbjudet att göra bilen säkrare i kurvor å sånt. Vilket han höll med mig om^^ Bror helt på vem du får som sak kolla på bilen.


fast bara för man har coilovers så behöver dom inte blir "säkrare"... har man dom ställt fel så kan bilen bli farligare att köra.


Jo det e ju helt rätt!! måste ju vara bra inställt för att det ska bli bättre!


Jag fick nerslag på Golfen.. ¤ Fjädring, Fram, Ändrad, Funktion försämrad


Hm ja det måste varit en sur **** som kollade på din bil då:(





Nja, ändå inte! Han såg mellan fingrarna på tex varningstriangel och lite annat!


Hm jo men en triangel är lite billigare att skaffa en att riva halva framvagnen!^^


Haha jaa så är det väl! Men hade han varit grinig hade han tagit den med Bilen är stenhård och har lust att lyfta i gupp vid hög hastighet så jag förstår vad han menar


Ställde frågan till SBP och fick följande svar av en besiktningstekniker "Du får ha vilka dämpare som helst och den får vara hur låg som helst. Den får inte hänga upp sig i våra maskiner och det får inte ta emot nånstans när man svänger och så. Det får givetvis inte heller finnas risk att dämparna ramlar av men det gör det ju inte i första taget. Det ska även finnas lite stötdämpning kvar på bilen så den inte är helt styv. Däremot så kan polisen vara lite hårdare med höjd och sånt vid flygande besiktning. Höjden fram och bak ska ju stämma när de uppmättes vid regbesiktning. Sen är det så att sänkning är inte något som ger anmärkning så länge det är rätt gjort. Så besiktiga med coilovers är inga problem"


Det var nog där min fick nerslag.. BAK var som sagt inget problem!


dom kunde väll skrivit hur lite fjädringsväg man får ha istället för lite stötdämpning som kan tolkas hur som helst.


1mm duger då inte


tänkte mer på 3-4cm eller 1dm:rolleyes:


Haha förstår de! Ska se om de blir bättre när jag höjer den lite


Ja täänkte köpa fråm maptu så det är ju ett seriöst företag ja köper ifrån som vet va dom säljer, och sen låta SAAB montera på de. Skall ändå besikta från och med 1 juni så ja kan ju vänta med att sätta på dom till ja besiktat med orginal





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka