Fina färgkoder till rött?

Hejsan! Jag ska lämna in min kära bil på helbils lackering. Och jag ska behålla min röda färg, men vill gärna prova på en annan nyans. Tycker den jag har nu är väldigt fin, jag har "Klassisk Röd 601". Men tex Ferrari röd elr nått liknande. Jag vet inte vad man använder för "kod" för sånt. Om någon har någon länk till någon hemsida med bra guider till olika nyanser vore det toppen, annars kom med egna tips! Dom ville gärna veta detta imorgon, onsdag, så jag också kan kolla på lacken när som testsprutar och godkänna nyansen som blir mvh EDIT: Borde man sedan ringa till Volvo och uppdatera dom med den nya färgkoden? För om nästa ägare vill lacka något får han fel färgkod ifall han vänder sig till Volvo..



Svar på inlägget: Fina färgkoder till rött?



Alla färger har ju en Kod, siffror eller i kombination med bokstäver. Just Ferrari röd får du la ringa dem och kolla...Kan tänka mig att deras färgkod är hemlig? Alternativet är ju att bläddra i en färgkarta hos lackeraren. Har du färgen på ett föremål med dig så kan du ju mäta upp den och sedan blanda upp sådan färg. Förstår inte din sista fråga, din bil heter ju Klassisk röd 601, varför skulle det bli fel om hans bil är 601 och lackar något 601?


Okej, ne jag vet inte. Därför jag frågar om någon vet vad dom har för färgkoder & om någon vet om en snygg färgkod som kan ge lite tips Jag menar att min färgkod just nu är Klassisk röd 601. & eftersom jag ska lacka om hela bilen stämmer ju inte färgkoden överens med vad som bilen kommer ha. Så om vi säger att jag säljer bilen och den nya killen/tjejen får lackskada på fronten och vill lacka om, då ringer dom Volvo och frågar vilken färgkod dom har(ifall dom inte mäter färgen dvs..) då kommer dom säga "klassisk röd 601". Då blir det ju helt fel, det vill man ju inte orsaka.


lokalisera plåten i motorrummet där färgkoden står och stansa in den nya färgkoden istället och skriv koden på insidan av serviceboken, och upplys nya ägaren att bilen är omlackad i en annan nyans och var färgkoden fins, problem löst...


Ferrari's färg heter ju "Rossa Corsa" vet dock inte färg koden, tror inte det är hemligt


Min eclipse är lackad i Ferrari's Corsa 322. Kan kanske va ett alternativ


BMW's Imolaröd är fruktansvärt snygg!


Solid eller effect/metallic? Skall den vara solid får jag nog hålla med om att "Ferarri 322 Rosso Corsa" är ett bra alternativ. Receptet är inte hemligt för den som undrade.


Volvo skiter nog fullständigt i vad du lackar din bil i tyvärr. Men efterkommande ägare bör upplysas.


Ja, det var ingen ful färg det





Ingen som vet om det finns någon snygg metallic färg? Såg att "Imola Röd" är standard och inte metallic.


Jag blandar ett antal "snygga" röd-met. i veckan men sen är frågan vad du tycker är snyggt. Ge mig lite att gå på så kan jag ta fram ett par olika kulörer till dig.


Jag lämnade in bilen igår och kom istället fram till att göra min bil lite mörkare med "Calypsorot 252", i metallic. Var en fin färg tycker jag





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka