Hur demonterar man Railsen på en volvo 945?

Ska lackera om bilen om 2 veckor och undrar om nån vet hur man bär sig åt för att få bort railsen? Då volvo ville ha 3000 kr för att demontera och montera känns det lite dyrt då jag själv är ganska händig! Så sitter du på råd tips och kanske vet hur man gör, dela gääärna med dig av den informationen! Mvh Robin!



Svar på inlägget: Hur demonterar man Railsen på en volvo 945?



Är det inte som på senare bilar då, att skruvarna sitter under täcklock upptill?


Nej, tyvärr är det inte så! Sitter ju underifrån på nått sett! men vet ej om man måste lossa hela innertaket


Enligt denna tråd så måste innertaket ned: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=204272


Är lite knepigt det där.. eftersom jag har kollat runt med folk här hemma! Vissa säger att taket ska ner och vissa säger att själva sidokåpan som sitter uppe med sidorna ska ner! Dock vet jag inte hur innertaket sitter eller hur dessa kåpor sitter, Antar att det är klipps, men man vill ju varken förstöra innertak eller nått annat för ett dumt misstag!


Åk och undersök saken på en skrot då? I någon 944/945:a måste ju taket hänga redan, och då syns det väl?


Där har du verkligen en poäng! Det ska jag göra!


plocka ner sidoplasten då kommer man åt skruvarna lite trångt men det går


Okey! har inte forskat i mer än att slått ett snabbt getöga på plasten! Men sitter den med klipps eller är det skruv? Jobbar på båt just nu så kan inte springa och kolla heller!


Skulle tippa på att de sitter med clips.





Blir hem att utforska på detta när man slutar!


Sitter fast med kurvhandtaget, skruvar innanför täcklocken. Kommer inte riktigt ihåg hur det ser ut i bagaget men det ser du. Sen är det bara att försiktigt slita bort dem.


sitter skruvade från insidan men som sagt ner med plasten vid innertaket så borde det gå att komma åt skruvarna ..har bara plockat loss sånna men då vålda jag ner innertak och plasten samtidigt innan jag ens tittade 855/v70 har sina skruvade utifrån


Tog bort rails på en 945a för inte så länge sedan och då räckte det att ta bort plasten som går vid sidorna där uppe. Men man skavde lite mot innertaket när man skulle ta bort dom så jag rekommenderar att ta bort innertaket.


Tack för alla tips och råd! låter ju verkligen som att 3000 kr är eett överpris för det arbetet!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka