Hur i hela fridens namn mäter man en fälg?

Haaow:d?



Svar på inlägget: Hur i hela fridens namn mäter man en fälg?



Du mäter där däcket sitter på fälgen!


då har jag 18 å en halv tums fälgar då? För det talade tumstocken om för mig.


http://www.nordicaudi.com/index.php?url . m&var= Alltså, säger din tumstock det, så är det väl sant, lite konstigt att det inte är heltal bara, 18" eller 19"...


hm, aa fast nu mätte ja ju bara där jag ser att däcket tar i fälgen, däcket går ju in där å ännu mer mot mittpunkten längre in, fast där kan jag ju inte mäta`? Knepigt är det iaf, tack för sidan, den lärde mig lite


mrdanjel skriver "Hur mycket större dom blivit med nya?" Jag kan inte förstå din fråga, fälgar som kan växa? Är man osäker vilken diameter en fälg har som sitter på en bil, ja då är väl det naurliga att titta på däckets dimension, det står på alla däck. Ex. 225-40-18, 225= bredd i mm, 40= 40-profil (däckhöjden är 40% av bredden) och till sist 18= fälgens diameter i tum, som då endast passar på ett däck med samma tum. Har man en lös fälg utan däck står det oftast diameter och bredd stansat på fälgens insida. Hittar man inte detta kan man mäta med en tumstock.


Som sagt, kolla på däcket, står det 18 så är det 18


där har du faktiskt lite fel i det du säger .. det är inte diametern man pratar om när man talar om när man partar fälgstorlekar utan när det står R18 menas detta med Radien. Radien*2 = diametern. 1" = 2,54cm Radien mäts från centrum på fälgen ut till fälgkanten.


Själv hade jag för mig att R var en hastighetsangivelse altså maxhastigheten för det däcket. Man ser ju på vissa andra däck att det står zr osv.


Varsågoda. Detta borde reda ut alla frågor på ett enkelt sätt Specad fälgbredd resp specad fälgdiameter mäts inuti fälgen i det angivna hörnet, bead seat (alltså inte fälgens ytterdiameter eller dess maximala yttre bredd)





Tack shogun för att du klargör det hela med din ritning och jag hoppas alla förstår. Det som anges är alltså diametern inte radien. En radie på 18 tum blir 36 tum i diameter, nu talar vi däck till traktorer och truckar.


Dom olika koderna Hastighetsklasser Bokstavsbeteckning för max hastighet F 80 km/tim G 90 km/tim J 100 km/tim K 110 km/tim L 120 km/tim M 130 km/tim N 140 km/tim P 150 km/tim Q 160 km/tim R 170 km/tim S 180 km/tim T 190 km/tim H 210 km/tim V 240 km/tim Z över 240 km/tim W 270 km/tim Y 300 km/tim


Man mäter väl på insidan av fälgen?


Man får väl ändå hoppas att fälgarna är skapligt symmetriska. Har aldrig settt en fälg som har annan diameter på inner- och ytter-sida. Spelar alltså ingen roll vilken sida man mäter på.


Hmm, vart har du fått det ifrån? Skulle bli ganska höga hjul med din uträkning, 18" * 2 (radien) * 25,4 (tum i millimeter) = 914,4! Mig veterligen så e en 18" fälg inte nästan 1 meter i diameter! Alltså, det är totala diametern från insidan där däcksfoten liggerann på fälgen som mäts, och R i detta fall betyder Radial då det står före diameter siffrorna, typ 225/40R18!


Ska man mäta bredden på fälgen på insidan av däckbanan ? Alltså inte på utsidan av "kanterna" ?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka