BMW 130i (E87) med 19x8.5" ET35 & 235/35/19 - tar i alldeles för mycket

Hej, ny här! Köpte en ny uppsättning hjul till min BMW. Interaction B9 19x8.5" med ET 35 med 235/35/19 runt om. Så här blev det: (Ja, centrumkåporna saknas på bild :)) Ser ju jättebra ut och allt det där, men det tar i rätt rejält både fram och bak i normal hastighet på ojämn väg när jag sitter själv i bilen. Jag lät fyra pers sitta i bilen och då fick jag inte ens under ett finger mellan bakskärmen och bakdäcket (vågade därför heller inte provköra...). Det här känns extremt begränsande och frustrerande, och ja, jag borde nog tänkt efter innan jag köpte skiten. Men Schmiedmann säljer ju en exakt likadan uppsättning och enligt Viktor där så skulle det inte bli några bekymmer. Oturligt nog köpte jag ju dessa av en privatperson istället, så inte kan jag skicka tillbaka dem heller :/ Uppdaterat: Schmiedmann hörde av sig och de ska kolla upp med deras leverantör om dessa fälgar verkligen är specade för 1-serien. Det vore ju synd om fler råkade ut för det här. Tidigare satt det OXXO 18x8.0" ET 38 med 225/40/18 som fungerade klockrent (sålda...... *doh*) Jag börjar fundera på att gå tillbaka till 18x8.0" istället, men innan jag gör det behöver jag veta om det går att rädda upp den här situationen på något sätt, till en rimlig kostnad. Bilen har M-chassi, så det är ju sänkningen tillsammans den låga offseten som ställer till det. Vad säger ni andra?



Svar på inlägget: BMW 130i (E87) med 19x8.5" ET35 & 235/35/19 - tar i alldeles för mycket



Bump. Funderar på att höja 20 mm bak (hellre än att chansa på att valsa bakskärmarna), för det är där jag har det största problemet vid tungt lastad bil. Det -borde- väl lösa problemet ändå?


Äsch! Det funkar fint! Kolla min bil! Och jag har dessutom ännu bredare!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka