Xeon montering i helljuset i strålkastaren

Hej! Jag har länge funderat på montera 75watt Xeon i helljuset i strålkastaren. Jag är dock lite fundersam på att man kanske bränner strålkastaren? Jag vet att Xeon ger mindre värme och elförbrukning mm...... men frågan är hur varmt det blir med 75watt Xeon och om det blir som en vanlig Halogen 55watt H7 lampa?



Svar på inlägget: Xeon montering i helljuset i strålkastaren



Risk för skadad reflektor? Att det starkare xenonljuset kan skada lampinsatsen pga. därmed högre värmeutvekling är felaktigt. Tvärtom så är xenonljus mycket svalare än halogen, värmeutvecklingen är så låg att snön knappt smälter bort från lyktan. Därav kravet på högtrycksspolning gällande xenonljus. Inte ens xenonljus med effekt 60W blir varmare än motsvarande halogen 40W. Verkningsgrad för halogen är 10% respektive 35% för xenonljus. Klippt från xenonkungen.se=)


Alltså kan man montera 75 watt Xeon utan problem


Ja stämmer bra de=)


Det blir ett senare projekt men lär vara säker på det innan man beställer och håller på


Det behöver man inte ha när det gäller helljuset. Någon får dock rätta mig om jag har fel.


Bara kablarna överlever så är det troligtvis inga problem. Jag hade nog kört med relä, hellre än att mata dom direkt. //Brådhis


Jag håller med då ballasterna kan dra ganska stora mängder ström precis när dom slår till.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka