Rätt färg

Hej, jag ska fixa lite rost på min mors Saab 9-5 och behöver då färg. Det är ju bra om man får rätt färg men var kan man få tag på det? Står färgkoden någonstans? Är pensel eller spray bäst? Det är bara några småfläckar med rost.



Svar på inlägget: Rätt färg



Det finns bättringsfärg på burk, som man penslar på. Kan rent utav finnas på större mackar - i alla fall till Volvo - men annars så finns de på större välsorterade Mekonomenbutiker till exempel. Annars kan man ju gå till en färgbutik, om du hittar färgkoden.


Färgkoden sitter "i" chassienummret som du lättast finner på någon av framdörrarna... (rätta mig om jag har fel) Du bör vända dig till en Saab återförsäljare om de nu finns nån där du bor. Sen om du nån gång vill kunna polera så ska du ha 2k klarlack på burk. Den hittar du på en bättre lackfirma! Klarlacken som hänger med är oftast skit!


Men var får man tag på färgkoden? Det finns ju annars ställen som dom skannar färgen på, är det en portabel skanner eller måste man plocka bort något som dom kan skanna då?


På min brors 9-5 -99 satt det i högerdörren, mer vet jag inte. Här i Uppsala har jag hört att man måste ta med sig delen för att få fram de.


Okej Ska kolla färgkoden, man borde väl komma undan billigare om man går med den till en lackfirma än om man går till Saab?


Gört! Hur mycket rost å skit är de då?


Det är lite i kanterna undertill, på tanklocket och på bakluckan i hörnen under baklysena


Köp två burkar då ifrån Saab. De kostar 150kr styck. Ta en helg då du fixar allt på, var riktigt ordentlig! Men skriv på fb om du vill ha nå mer hjälp!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka