Tillverka egna framlysen till nissan 200sx S13

Hejsan Jag har sökt som en jädra dåre på internet, forum osv. Det jag är på jakt är vart man kan få tag i eller bygga sånna lysen som jag länkar till nedan. http://www.clearcorners.com/products.../s13/f_hlamp1/ Detta är ju dock lite väl dyrt, känns som man kan tillverka ett par likadana för en ganska mycket lägre kostnad själv Är grymt sugen på ett par sådana lysen så undrar om det är någon här som vet mer om detta ?



Svar på inlägget: Tillverka egna framlysen till nissan 200sx S13



olika bilder varje gång man klickar på länken..!


Vafan blidde de så för. Ah här kommer en bild istället från sidan.


men dem kallas väl sleepy eyes på nissan 200sx..? det moddar du ju på din original lampa, har sett en guide till det tror det finns här på garaget.org !


Precis, ska finnas beskrivningar på nätet om hur man gör detta, sleepy eye mode/mod eller sleepy eyes, något sånt... Googlade lite snabbt.. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=128710 http://www.youtube.com/watch?v=4a4Ed61fM8Q finns nog mycket mer tog bara en i högen...


Nej, det är inte sleepy eyes som jag menar för det har jag redan fixat till bilen. Det syntes ju visserligen rätt dåligt på bilden då man inte sett den förut, det sitter som två små runda lysen i pop upen. Som på den här bilen jag fann på garaget. http://www.garaget.org/?car=115688&image=1963382 Var lite luddig i inledningen, skyller på trötthet hehe


aaah.. då är jag med, du menade själva lyktan. Det såg snyggt ut, hittade en bild i personens fotoalbum som man tydligt såg det på men det kanske kan du fråga honom eller så finns det någon annan Japs fanatiker som kan hjälpa dig... http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1483334


Finns lösa insatser man kan köpa för både halv och helljus, kommer inte ihåg var, tror det var hova eller något sånt. Köp sånna och bygg ihop som du vill ha dom.


Ah precis det är själva lycktan, var lite luddig ibörjan hehe. Är riktigt snyggt tycker jag och är relativt få som har så skulle vara riktigt skoj att ha. Har skickat och frågat han redan men inte fått svar, han säljer sina också just nu men för 5000 kr. Tycker det är lite saftigt eftersom man kan bygga det själv med rätt delar och tror att kostnaden för det är säkert 50-70 % längre än vad dem säljes för. Har googlat som en galning men hittar inget verkligen


Jasså, de vore ju grymt om man kunde lägga vantarna på ett sånt kit, kollade hova men hittade inget där. Får ta och leta vidare lite grann.





En hel del som säljer xenonkit säljer projektorer också. Men ska du ha halogen eller xenon?


Hade tänkt köra med xenon i hel och halogen i halv. Om de funkar så klart annars så kör jag med halogen i båda.


Är det inte lika bra att köra med xenon för de kommer ju ändå inte bli godkända med halogen om du ''tillverkar'' dem själv eller? Kör du med bixenon så klarar du dig med en projektor i varje framlyse. Men du vill kanske köra med två i varje. Är det original framlysena du tänkt modifiera eller några andra? För original har väl räfflat glas så då måste du fixa klarglas till dem.


Jag är inte så insatt när det kommer till lysen och sånt, vet bara att man inte får ha xenon på halvljuset om de inte är orginal. Sen vad man får köra med för lampor på halv vet jag inte :p kan ha svarat fel på ovanstående. Jag vill köra med två i varje, man bör kunna bygga nån slags plastkåpa och ha projektorerna där i. Vet inte hur jag har tänkt mig det hela faktis, vet bara att det är flera som byggt själv så det ska gå. Kanske är svårare att genomföra än vad jag trott ifrån början:P


Borde inte heller vara lagligt med halogen projektorer om du fixat dit dem själv. Antar att det är enklast att köpa projektorer som passar i hålet för den lamptyp man har (exempelvis H4 eller H7). Eller så köper man projektorer som används i andra bilar med halogen eller xenon, och kapar upp reflektorn så att man får dit dem. Att fixa egna går väl också, men skulle tro man behöver en hel del kunskap för att få det ska funka som man vill och se bra ut.


http://www.hova.com/universal-halvljus- . c-318.aspx De har helljusinsatserna också, helljusen har även varselljus i sig. Dessa är fullt lagliga att använda som strålkastare, dock ej med xenon!


Men de är väl inte lagliga om man inte byter ut dem mot en likadan eller? Eller är det lagligt att göra modifieringar på strålkastarna?


E-märkta och rätt ljusbild =lagligt! S13 är inte helfordonsgodkänd...


De ska gå att få det godkänt om man gör det rätt då det finns fler som gjort det. Verkar ha kommit fram till vad det ska vara för projektorer till lysena. Är väl bara mer eller mindre hur man ska lyckas bygga om själva kåpan. Börjar dock känns som det ligger bra över min nivå dessvärre, men man måste ju testa iaf. Ska titta imorgon mer nogrannt hur kåpan ser ut orginal och hur man kanske ska kunna bygga om det.


Så svårt borde det inte vara. en plåt bockadoch skuren till samma form som plastsargen som sitter där original, med hål för dessa insatser. justeringarna sitter ju integrerat i insatsernas fästpunkter. Plåtsargen bör du kunna montera i några skruvhål som redan finns, original reflektor sitter ju fast i något tex... EDIT:tänk på att du måste korta ner hävarmen på strålkastarmotorn så den använder fulla utslag, dvs att du inte har en knapp du fipplar med för att ställa höjden "sleepy eyes" utan du använder mekaniken som normalt, fast med kortare hävarm så kommer du få den rätta sleepy eyes-looken med dessa mindre insatserna. gör du inte detta kommer du aldrig få rätt höjd på halvljuset...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka