Tona Lyktor

Hej! Är det ngn som vet vilka regler som gäller när man ska tona sina lyktor? Har sett att man kan tona dessa som man tonar sina vanliga rutor, men vad är det som gäller?



Svar på inlägget: Tona Lyktor



8 § Fordon får inte ha strålkastare, lyktor eller reflex-anordningar som i efterhand försetts med färgskikt, oavsett färg. Detta gäller även glödlampor till strålkastare och lyktor http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%2 . oc38872812 Dock så körde jag med tonade baklysen på s40n i 4år utan någon kommentar från Bilprovningen/polisen. Syrran äger bilen nu och kör fortfarande tonat.


Tänkte mörktona mina baklyktor på bilen, min SEAT, det borde väl gå och inte märkas så mycket av bilprovningen, jag menar, det finns ju mörktonade lyktor att köpa till bilen. Däremot undrar jag om man kan göra samma sak med framlyktorna och komma undan


Om du gör baklyktorna, se till så att lamporna lyser igenom bra och visar rätt färg. Se även till att reflexen funkar som den ska. Framlyktorna skulle iallafall jag låta bli att göra.


Vad kan hända i värsta fall? Böter?


Böter och ombesiktning.


Bor i Malmö, många snutar hehe! Men ska nog testa med baklyktorna. Tack för visat intresse


Va in och kikade på din bil, tror det skulle se riktigt bra ut på baklyktorna. Fram tyckte jag såg bra ut som dom är


Mm, jag håller med. Dock hittade jag en bra sida; http://www.4protect.se/butik/category.p . ategory=23 där man kan välja mellan olika grader av mörker, 6%, 12%, 17% och 30% Tänkte på 12% eller 17% på baklyktorna och så lite som möjligt fram, typ 6%


Lägg ut bild när du är klar?





Sjysst länk! Antar att man köper dem och klipper till själv, hur formpassar man dem? Kommer köpa en Dodge Charger och baklyktorna löper ju över hela bakluckan så dom är nog svåra att tona snyggt med sådan där film, men framlyktorna skulle jag gärna tona ned lite, frågan är bara hur man får det där arket att snyggt följa lyktans kurva


som solfilm,, man värmer bara å skär lite i filmen


Låter lite riskabelt på en så dyr bil, men kan vara värt att prova


Det du kan tänka på är att om du tona lamporna så gäller inte emärkningen och det är inte godkända baklampor, och iom det är en nyare bil så är den helbilsgodkänd och då får du bara sätta på delar från seat som är anpassade för din bil. Dock så är det inte alltid de bry sig om rätt färg lyser där det ska. Dock är det snyggt på senaten och även dodgen, men är inte dodgens baklampor ganska mörka från fabriken???


Jag hade en Volvo 480 en gång som ju har tonade baklysen original. Glasen hade blivit solblekta så jag köpte toningsspray och sprayade på men det gick inte för sig alls hos bilprovningen. "Det får inte finnas färg på lyktglasen!" "...när du är här. Hur det ser ut när du åkt härifrån kan ju inte vi veta..." lade han till sen. Mitt tips blir alltså. Tona varsamt så inte farbror polisen ser det på alltför långt håll och skaffa ett par otonade lyktglas att visa upp för bilprovningen.


Kolla på youtube. sök på Lamin-x så kommer du få en hel del bra instruktionsvideor Det är ganska enkelt faktiskt. Tänkte beställa efter att jag besiktat min bil ifall ifall Pratade med de som säljer dessa och de rekommenderade 6% för min bil. Ska bli kul att se skillnaden när det väl blir gjort. Tror monteringen ska ta max 5 min/lykta om man gör rätt från början. Lycka till!


Monteringen tar längre tid än så om det är första gången du gör det.


Hade nog använt toningsspray, går att tvätta bort om det är så. Prickbort och bra högtryck


Jag antar att jag måste köpa en riktigt värmepistol också... Ska kolla lite youtubefilmer


Hade en 518 e34 i vintras där alla lysen var tonade, trots det verkade inte poliserna bry sig då man mötte dem Körde på med toningsspray;)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka