Strobar i lyktorna samt varselljus

Hej! Är det ngn kunnig här på detta forum som vet vilka regler som gäller för strobar i lyktorna samt blå/röda ledblinkers? (lite civilpolisvarning på det hela) Undrar bara när man får ha igång detta. Förstår att man inte får ha dessa på när man kör runt med bilen, då man inte får ge intryck att man är polis, men, frågan är, får man ha igång dessa när man står parkerad tex? Tänker på en vanlig parkering i stan osv osv. Eller är det bara ok vid bilmässor och speciella godkända arrangemang från kommunen?



Svar på inlägget: Strobar i lyktorna samt varselljus



Jag har neon under bilen. Blixljus"Strobe" i fram och bak lyktor. Blinkande ljus i hjulhusen. Står jag på torget med detta på så säger inte poliserna något. Hade 4 st poliser som gick runt min bil när jag stod på torget och spelade musik och allt ljus var påslaget och blinkade för fulla muggar. De tyckte att det var ett fränt bygge! Har hänt flera gånger. Fast det kanske är från polis till polis hur allvarligt de ser på saken!


Jag ska fixa led i hjulhuset, strobar i lyktorna samt röd/blåa ledljus i framgrillen (dolda dock), lite civilpolisstuk på det Ringde faktiskt polisen precis och de sa att bara att installera detta är olagligt och att all som räknas som väg, vilket inkluderar parkeringsplatser är det olagligt att ha det på... Men han sa samtidigt, jaoo... Tror inte det är ngn som kommer bry sig allt för mycket, så länge man inte har på det medan man kör på allmän väg


Vad jag vet så är reglerna att vid parkerat tillstånd får du ha vilket ljus du vill igång, och vid helljus får du ha vilket ljus du vill framåt! Men vid halvljus och färd så är det väldigt begränsat!


Det är knappast olagligt att installera. Dock kan du få böter och ombes om du borrar hål i dina lyktor och sätter dit strobe"blixtljus" Fast då är det ju en riktig gris polis/besiktningsman. Varken bilprovningen eller poliserna har sagt något om mina blixtljus i lyktorna. Lyktorna får man ju inte modifiera.. Men att montera led ljus lite här och var på bilen är inte olagligt, så länge som det inte används i trafiken... då leder det till böter och ombes/Regbes.


Tror de kan vara hårdare om parkeringen ligger intill en väg/gata. Då tror jag inte det uppskattas om man står med blixtljus/neon osv påslaget. Men på en större parkering så är det nog lite mildare regler. du får inte ha xenon ljus på hel/halvljus enligt polis.. Inte ens på helljus när dem är griniga. "Om det inte sitter monterat original förstås"


På tal om alla ljus, var det svårt att installera i Hjulhuset? Vad jag förstår så är det bara att borra några hål i stänkskyddet och stripsa fast leden. Sen dra in kablarna till morrummet, koppla in en 12V osv osv. Köpte min från USA, ska snart få den Ska bli kul att installera den. och sen resten av sakerna. Beställde nu precis 2 st strobar till framlyktorna samt röd/blå led till framgrillen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka