Plast, plast... Plast! (Att forma/bygga med plast)

Jag har suttit och läst på om plast lite senaste dagarna och innan jag gav mig in på det så trodde jag att plast var plast och ungefär samma sak oavsett vilken plast man använde... Tjii fick man! Iaf så undrar jag var jag hittar info om hur man jobbar med plast för att skapa egna former etc? Vilka verktyg man använder och vilka plaster man kan jobba med "på hobbynivå" Jag skulle vilja kunna köpa ett blad med plast, forma det som jag formar en plåt, svetsa ihop det med ett annat blad plast etc, konstruera på det sättet alltså! Inte bara det vanliga med att hälla/pensla plast över en fiberduk Var kan jag hitta bra plaster att experimentera med, i vardagen? Är tex en glasslåda något möjligt material att jobba med? Hur ser man skillnad på olika plaster? Gör man det överhuvudtaget? Jag har verkstad så att jag kan skapa mina egna verktyg ifall någon har något tips på "bra å ha"-grejor när man jobbar med plast? Är också lite intresserad av att lära mig mer om lim Det bästa vore ifall ni visste av någon bok som man kan köpa om hur man jobbar med plast Tack på förhand!



Svar på inlägget: Plast, plast... Plast! (Att forma/bygga med plast)



Du behöver en plastsvets med justerbart gradantal, blåsmunstycke, och plast sedan är det bara att köra. Plast kan du ta från skrotade stötfångare t.ex. Jag föredrar plasterna PP och PP-EPDM väldigt enkla att arbeta med, vid svets 300grader på dessa. Sömma insidan och helsvets utvändigt, var även noga med att foga


Var hittar man utrustningen för att hålla på meet? Kör du även och "bockar" och formar plast?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka