Saab 9-3 golvmatta (ej dom små utan hela)

Hejsan! Köpte mig en ny bil igår, blidde en Saab 9-3, en häst tjej som haft den innan och det luktar instängd rök + är väldigt skitigt, så istället för att kämpa med små utrymmen osv för att få det rent har jag funderingar på att byta hela golvmattan, den stora som täcker golvet i hela bilen. Nu till min fråga, då jag söker på google får jag bara fram vanliga små mator dom man har fötterna på, vart kan man köpa en sådan matta? Finns det färdigt till Saab 9-3 eller är man tvungen att mäta och skära till själv, det är jag ju inte så sugen på xD Kanske bilskrotarna kan ha sånt om dom fått in någon saab 9-3 som har en fräch matta som dom tagit bort någon som vet? Vid byte antar jag att det bara är att montera bort stolarna "4 bultar" såg en video på det här om dagen när en skulle byta till sport stol så såg inte så krångligt ut, sedan ta bort listerna på sidan, inte gjort i en saab förut men kan väll inte vara speciellt komplicerat? Så det jag skulle behöva veta är, vart jag får tag på ny eller bra beg matta och vad dom ligger på för ungefärligt pris. Även om det är något som gör det svårt att göra själv, kommer ha en lite mer kunnig än mig själv vid min sida också! Kan ju iofs ta bort nuvarande matta och tvätta den, men då den som sagt troligtvis är boven till att den instängda rök lukten är + att den är jävligt skitig, och dessutom vill jag inte behöva vänta en dag för att det ska torka så en annan är att föredra, kanske även blir en svart istället för grå för att undvika typ olje fläckar osv som lätt uppstår i framtiden xD Tacksam för alla svar jag kan få gällande detta



Svar på inlägget: Saab 9-3 golvmatta (ej dom små utan hela)



kan ju vara ett alternativ och riva bort stolarna och köra med vattendammsugare?


Hehe jo kom på att det är nog bäst att ta bort stolarna, och göra rent därifrån då kommer man ju ändå åt allt. Mattan är ju inte i så dåligt skick vad jag kan se, bara smutsig, och väldigt mycket skit i kanter osv runt skenorna vid stolarna. Så blir att ta bort stolarna imorgon och göra rent, har ej tillgång till vattendammsugare, men då många verkar använda sig utav Turtlewax skummet man sprayar på och sedan borstar blir det att testa den metoden, körde lite med det idag och fick bort större delen utav en olje fläck ca 10cm bred. Så borde duga till det mesta. Tack för svar iallafall!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka