Volvo 740 sänkning

funderar på sänka min 740 men jag vill inte ha den allt förlåg / eller att den blir för stutsig... går det att kapa fjädrarna lite granna eller måste ja köpa nån form av sänkningssats ? ;p



Svar på inlägget: Volvo 740 sänkning



Kapa 2,5 eller 3 varv. Det blir lagom. Sen får du se till att fästa fast fjädrrarna med en slangklämma eller avgasklämma... Du kan kolla på min gamla 740 (gul) den kapa jag 3 varv på.


kapa 1,5fram och 1bak.kolla på mina gammla bilar och kolla 945an och 744an dom är kapade så


Kör du 2 varv fram och 1,5 bak, det är lagom om man vill ha komfort, kapar du 3 fram blir det stötigt


2 fram och 1.5 bak blir mittimellan så det lät ganska rimmligt :p off topic: ingen som har en grill över till 740 :p?


Vad ger du för en turbo gril då?


bra fråga har ingen aning vad dom brukar kosta :p


lagom med 2,5 fram o 2 bak lagom till 15tummare lycka till med kapandet glöm inte skydsglasögon;) (obs kapa är beroende framkallande så snart kommer din bil bli skitlåg!) Mvh


haha nä vill ta mig över fartguppen iaf


du kan ju kolla på min:D jag tycker min är hyffsad lagom 2 varv fram och ett varv bak med 745 fjädrar bak





jo har du rätt i tycker inte ens det är snyggt med för låg :p och man bor ju i norrland så man vill ju ta sig fram ;d


Du kan ha plockade fjädrar och komma över fartguppen , men som sagt ta 2 varv fram och 1,5 bak det är lagom om man vill ha komfort


låter rimmligt ;> en polare har en 190e som olje tråget tar i marken om det är en bula i vägen >.< fått bygga en skydds plåt över :p


Det finns en sänkningssats på Vparts.se, för 1490 kronor. Fyra nya fjädrar som sänker 40mm. Känns det inte..."seriösare" att gå på ett sådant set i stället?


http://www.garaget.org/video/40b9u8aui06d Filmade när min 745a fick tre varv kapade runt om. Den var inte så farligt stötig, fick bara ta de lite lugnare över farthinder osv.


helkass ekonomi så det får bli budget sänkning sålänge ,)


Varför inte då kapa 2 varv fram och 1,5 bak så får du ungefär 40 mm sänkning?, Kostar ju i princip bara en kap skiva jämfört med en sänkningsats.


näfyfan va tråkigt att ha den så låg iaf en 740 ^^


håller med det är trotts allt en 26 år gammal 740 :p känner inte för att läga ut allt förmycke pengar på den


Jajo. Gör så du, men jag föredrar hela, fina fjädrar framför gamla, slitna fjädrar som sedan blivit avkapade av en gasglad tonåring.. Inget illa menat dock. Hoppas du förstår vad jag menar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka