Hammarlack på bil.

Jag har precis köpt en gammal cadillac från 1977. Den är rollad vit för tillfället vilket inte är fint i mina ögon men har inte lust att lägga ner pengar på en seriös lack som kostar mer än vad bilen är värd. Tänkte måla om den till våren.. Ev blir det blå hammarlack från biltema. Söker nu lite tips inför målandet. Karossen ser förhållande vis bra ut så ska inte behöva spackla allt för mycket. Vilket tror ni blir bäst att rolla bilen eller penselmåla? Färgen ska se "hammrad ut" Tycker det ser fränt ut. Är det någon här på garaget som gjort detta tidigare vill jag gärna ta del av era erfarnheter!?



Svar på inlägget: Hammarlack på bil.



Undvik gärna hammarlack, för det kommer bli ett helvete om du eller någon annan vill lacka bilen sen, då hammarlacken innehåller silikoner. Det går inte att övermåla utan att få bort all färg och "sterilisera" ytan med silikonborttagare.


spruta på den med färgspruta, blir snyggast så


Jag har kört utspädd mekanlack på mina bilar, perfekt både att spruta och rolla med. Hammarlack är som SoL skriver, ett rent helvete att få bort sen. Det passar bättre att måla tex fälgar med.


Ok jag känner inte att jag har kunskaper för att lacka om bilen själv med gott resultat. Finns det någon annan typ av färg du rekommenderar som man kan "rolla" på bilen? Gärna färg med bra hållfasthet.


Då är detta ett ypperligt tillfälle att lära sig . Testa själv, kan inte gå mer än åt helve*e!. Lycka till!


Pröva den här http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier . tan-36532/ Har själv lackat en a-traktor med det och resultat blev långt över förväntan, riktigt bra faktiskt ! Men det är med kompressor och spruta då. Lacken blir stenhård också ^^


Nån gång måste vara den första! Är du inte så rädd om bilen så spelar det ju ingen roll om det blir nån liten rinning. Sålänge du har varmt garage och är noggrann med underarbetet och sprutar många tunna lager så blir det kanonbra! Vi har lackat ca 25 bilar hemma i garaget och ingen ser skillnad på om det är garagelack eller gjort på firma. Jag sprutade halva min 142a själv och det blev riktigt bra. Kostade bara runt 3000kr. Vill du endå rolla bilen så kan jag varmt rekomendera mekanlack som du spär ut med lite lite thinner. Jättebra hållbarhet och det brukar finnas massor av fina kulörer. Lycka till!


Har dock redan bättrat på lite här och där med hammarlack där färgen var avskavd på några ställen så då har jag redan satt mig i bekymmer om jag ska lacka vilket jag inte är så sugen på.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka