Hjälp att välja vinterdäck

Då är det inte långt kvar innan de "vita täcket" faller ned mot oss. Behöver nya vintersulor, och vad ska jag då ta. Har haft dubb förut, men funderar mer mot dubbfria. Vad tycker ni? Vad kör ni med? Vad kommer ni köra med? Anledning varför?



Svar på inlägget: Hjälp att välja vinterdäck



Köpte Hakkapeliitta H7 (225/45-17) i går och anledningen till det valet är att jag vill ha bra och beprövade däck. Har alltid kört med dubbdäck (30e vintern) och kommer förmodligen aldrig att köra på annat. Mvh Hamilton


Jag föredrar dubbfritt (uppfödd med dubbfritt). Har kört med dubbat och tycker det dånar förjävligt. Samt känner att det sliter på vägar etc, samt förbrukning, man kan ju ha dem på en längre tid utan att känna att man sliter på både väg och däck i onödan. Till min 940 jag hade innan köpte jag nya dubbfria hankook, riktigt bra bett. Är det bra dubbfria däck som är fräscha så föredrar jag det (har kört på både slitna dubb och odubbat och det är ju ingen höjdare). Beror ju mycket på vad kör på för underlag, kör man på is så är ju dubb bättre Ska dock köra med dubbdäck nu i vinter då jag fick med nästan nya hakkapeliitta till bilen när jag köpte den.


möe snö ingen is så blir dubbfritt dock slits dom mer när de e barmark då dom blir varmare än me dubb, lite snö möe is så e de dubbat som gäller, att biln drar lite mer me dubbfritt än me dubb tja de e väl upp te var å en att prioritera


Friktionsdäck : Gy ultragrip + Dubbdäck : Hakka 7


Att bilen drar mindre när man har dubbfritt, det är ju en stor tröst när du kraschat i ett räcke...


Om jag skulle köpa nya vinterdäck idag skulle det bli Continental IceContact eller Nokian Hakkapeliitta 7. Tycker Teknikens Världs däcktest är riktigt läsvärda, finns mycket att hämta därifrån: Teknikens Världs vinterdäckstest 2011:http://www.teknikensvarld.se/Handlers/P . x?id=24457 Teknikens Världs vinterdäckstest 2010:http://www.teknikensvarld.se/Handlers/P . x?id=20999 (direktlänkar till pdf:er)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka