Skrapar i skärmkanten.

Tjena har 18" 225-40, som går imot bakskärmskanten på ena sidan. Har hört att valsa är det bästa men har ingen lust och lägga ner 1000kr på att valsa den 1 gång. Går det ta en dremel eller likanade och slippa eller kapa av? Aldrig hålt på med skärm kanter så jag har ingen erfarenhet Hur kommer det sig att det är olika skärm kanter på högra och vänstra?



Svar på inlägget: Skrapar i skärmkanten.



jag tror mer på att det är bussningarna i bakvagnen som börjar bli dåliga så att bakvagnen rör sig i sidled. Hade samma problem på min gamla e30, men det försvann när jag bytte bussningarna!


Hmm klonkar det om det är dåliga bussningar må tro?


Beror lite på vilken/vilka bussningar som är dåliga, men känna de borde du göra, om den är överdrivet spårkänslig osv


Beror lite på vilken/vilka bussningar som är dåliga, men känna de borde du göra, om den är överdrivet spårkänslig osv


Okej ska se efter idag. Men förstår inte varför den har olika skärmkanter bak. Krockade må tro?


Vad menar du olika skärmkanter? Ser dom olika ut utvändigt? Eller menar du olika bara för han skrapar på ena sidan? Jag hade samma problem med min e34, va en fjäder som va skrot så bilen vart lite sne.


är dom olika till utseende kan den ju vara krockad, eller att den har vart rostig så dom bytt skärmkant:o verkar ju konstigt om de bara skrapar på ena sidan när du har ganska nya coils dock?


Är coilsen ställabara bak me kanske? och i såfall lika sänkt på båda sidora??


Coilversen är ställbara och dom är lika höga. höger bak har en kants som "L" om och vänster bak har "C" vet inte hur man ska förklara. höger har en kant och andra sidan är det rund kant... Nu kanske det låter korkat. men men.. hoppas någon fattar.. Dom är olika iaf..





min på e46an e med olika tror de har med att dom lägger in en extra plåt på tanklocksidan känns som dubbla plåtar


Låter som att någon har valsat en och inte orkat mer:o


Tror inte det. den är inte valsad. Ägaren innan mig var en 85 årig gubbe hehe.


Hur är cambern ställd, finns det marginal till att ändra den så man kan bli av med probleme kanske? Alltså bara liten justering menar ja..


Inte utvändigt iaf. Gammal krockskada dåligt lagad är stor sannolikhet på dessa bilar


Om man kållar noga på bak skärmarna 15cm över kan man se lite matt aktig/Pricking yta runt hela.. men det är på båda sidorna. trott att det är slitage genom åren då det ser exakt ut på båda sidorna. Kanske man borde köpa carfax eller vad det heter Samt är det vanligt med rinningar under huven?


Går inte ställa camber på dessa coilversen.


Nej inte på coilsen, men du har "camberstag" på din bil med en excenterbult i bussning som går från klumpen ut till navet som du kan ändra camber på:)


min har cleancarfax och dubbla plåtar på höger men ej vänster vet ett par till e46or som har det så med antagligen en extra plåt för tanklocket


Jasså, svårt må tro?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka