Äkta kolfiber vs kolfibervinyl...

Hej! Vet inte om det finns en liknande tråd men men! Jag vill ge vissa delar en kolfiberfinish på min bil, men vet inte hur detta ska göras. Självklart ser ju äkta kolfiber bäst ut, men hur overkligt ser egentligen vinylen ut? För om jag har fattat det rätt är det brutalt mycket enklare att lägga vinyl. Har också läst att om man klarlackar vinylen så ser det ännu bättre ut. Vad är era tankar, är det vettigt att köra på vinyl? Eller ska jag satsa på äkta vara? Skriv alla tankar ni har om de olika!



Svar på inlägget: Äkta kolfiber vs kolfibervinyl...



kolfiberfolie är bra mycke billigare samt går mycke fortare att "montera".. dock är jag tveksam till att den går att lacka på,


Hittade ett exempel http://www.youtube.com/watch?v=LWi6CZc6gN0


"Äkta vara" lär kosta en rätt häftig slant.


Jag försökte klarlacka min vinyl och de blev inte alls bra om man nu inte ville ha blank svart xD


äkta varor kostar satan xD men då har du ju ÄKTA grejer xD dvs verkliga viktförminskning om man kör på huv, bakluckan osv...


Det beror på hur stora delar du vill ha gjort, jag draperade med kolfiberväv innan och resultatet blev mycket snyggare än folie dock så var det lite jobb. Folie e dock mycket enklare att jobba med plus att det går att ta bort. Så ser väven ut när den e på: Och färdiga resultatet:


Kan tilläggas att jag betalade 399:- för en kvadratmeter ink epoxy


Jag såg en relativt ny Volvo i Örebro som var täckt från trösklar till tak med kolfibervinyl. Hur får dom den att sitta så slätt och snyggt? Värmer dom den eller? Går det i såfall att värma kolfibervinylen som Biltema säljer fö den har då jag inte lyckats få så där följsam? Egentligen är det väl bortkastat att jobba med vinylen eftersom man förr eller senare lär försöka att drappera med riktigare prytlar i stället för klåfingervinylen.


De jag har gjort är med biltemas vinyl. mycket värme är receptet bara värma med hårtork..helt ok kontra pris..kolla på min sida för bilder





Tackar för tipset. Sitter vinylen bättre om man värmt upp den? Tycker ju limmet varit i klenaste laget då man smackat på den ovärmd.


Bara jag som tycker att "kolfiber" vinyl är bland det fulaste som finns? Äkta vara eller så kan det kvitta.


Tycker de är helt oki Med vinyl skönt å arbeta med å handskas med relativt billigt och bli de inge bra eller snyggt är de bara rycka bort. fult nä ..bara lite mindre fint än äkta tycker ja ;)men smaken är delad tur de..


Jag föredrar ju äkta kolfiber. Men kofiber kostar men det är ändå en grov skillnad på kolfiber o kofiber. Tex Seibon har jättemycket kolfiber. En huv till min huv ligger på runt 6000:- men tar jag tex Spoon så ligger den på det dubbla. O där är en viktskillnad oxå


Du måste värma det för att det ska bli följsamt o sitta bra MEN värm inte för mycket för då e det lätt att dra sönder strukturen. Lycka till:-)


Jag misstänkte det. Det var ju helt vitt på det man drar bort när man ska lägga på det och det stod väl ingenting ens på förpakningen så det var ju inte så lätt att veta. Då är det kanske hög tid att skruva lös plastramen runt hastighetsmätarn igen och göra om det där fiaskot jag orakade härom natten då jag tänkte kombinera TV tittande med lite pyssel med klåfingervinyl sax, och hårtorken. Övervägde nästan att limma på nått långhårigt för att dölja skadorna som orakades. Helre att folk tror man har usel smak än att man är inkompetent och kolfiberfiaskot såg mest ut som tejpen på en gammal hockeyklubba.


några exempel på kolfibervinyl.. ja man värmer den för att få den smidig samt fästa bättre.. varför inte göra ett par ögonlock eller ett par bakljuskåpor dörrhandtag passar fint med Handsfacket lyckades jag också med utseende studie..den högra filmen kostar dryga 1100:- per meter..den till vänster hälften... skillnaden är priset samt att klistret va liiiite sämre på den dyra. JA JAG FÖRESPRÅKAR KOLFIBERVINYLEN DÅ JAG ÄLSKAR UTSEENDET!


kolfibervinyl har blivit mkt bättre nu mer åren än innan och mer realistisk


Jag håller med dig! Fastnat totalt för utseendet


jag kan ordna både material å montering via företaget.. har folierat flera bilar i kulörer och kolfiber





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka