Volvo 745 Takvinge

Tjena, idag fick jag tag i en takvinge till min volvo 745 och har lite frågor om hur jag ska gå till väga med den. Har tänkt fästa den med pl600 och fästen, fick bara med 1 fäste vid köpet (hur får man tag i ett nytt?). Kan någon förklara var jag ska sätta fästena behöver jag borra i chassit?



Svar på inlägget: Volvo 745 Takvinge



Kan du inte tillverka ett eget fäste som ser lika dant ut? Nu vet jag inte hur det är på 745/945 men på min V70XC skruvar man fast fästena i bagageluckan!


Kan du utveckla lite hur du skruvar i det i bakluckan? Jag förstår liksom inte hur den gängar där... Ska man ha en mutter på baksidan?


Satt redan vinge på min XC när jag köpte den! Fästena är skruvade i luckan, jag vet inte hur fästpunkterna ser ut inuti luckan tyvärr!


på 745/945 så sitter det väl som ett låsbleck som skruvas fast i vingen och som klämmer mot karossen om jag inte minns fel. Inget borrande alls i karossdelarna.. lägg du lite sättlim typ pl400 och sedan klipper du till en plåt och borrar ett hål i som ser ut som det andra du har kvar..alternativt knallar du in på Volvo eller Bilia och köper dig en uppsättning nya fästen. Men som sagt dessa skruvas i vingen och klämmer fast vingen mot taket/bakluckan..


Jag mattade ner lacken där vingen skulle sitta, sen bara med starkt lim. Och helvete vad det höll bra.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka