Matt/blankt svart, Kolfiber, plastidip tak?

Tjena! Tänkte byta färg på mitt tak på min mazda 3 MPS. Har precis beställt plastidip till mina emblem på bilen för att göra dem mattsvarta. Jag undrar vad ni tror blir snyggast på taket, jag har en röd Mazda 3 MPS och är lite orolig hur det blir om man plastdippar taket i svart eftersom det då blir matt, kommer det bli snyggt eller är det bättre att gå på kolfiber foliering eller blanksvart ? Fördelen med plastidip är ju att man kan ta bort det samt att det är billigare. Vad tror ni om mattsvart tak på en blank röd bil? Tack



Svar på inlägget: Matt/blankt svart, Kolfiber, plastidip tak?



Skulle nog köra med kolfiber foliering om jag vore du. Tror inte att matt svart tak passar in direkt. Men jag tror att det blir bäst om du låter det vara orginal röd


tror också kolfiber eller blankt svart blir bättre än matt. haha det är ju inte roligt har du ngt annat som kunde varit snyggt att göra på den? man kan ju alltid foliera vingen eller ngt också


Ska du ha ett svart tak (kolfiber eller blank svart) får du nog fortsätta på det temat för att det ska se bra ut. Detaljer som svarta fälgar, tonade rutor och svart tonade lyktor fram skulle nog göra sig riktigt bra. Något sånt här tex (inget svart tak dock)


Jo det är tanken i långa loppet att det ska bli svart fälgar m.m. också. plastidip talar ju mer för plånboken än foliering, därför jag funderar på hur mattsvart tak skulle bli...


Du kan ju testa med plastidip, går ju enkelt att återställa. Sen finns det ju KLARLACK till plastidip idag och då blir den ju blank och INTE matt! Kan ju vara värt att testa det med!


Ja det finns ju glossifier som gör plastdippen klar istället. funderar på att testa det men det landar på ca 7-900 kr med 2 burkar svart & 1 glossifier kan få foliering i klarsvart för 1500 får se hur jag gör. skall börja med att lacka emblemen samt nedre delen av fronten med plastdip.


Blanksvart foliering skulle jag inte rekommendera då det repas väldigt lätt..


Kolla här! https://www.facebook.com/media/set/?set . amp;type=3


tycker att blanksvart är klart snyggast ! grymt nöjd med mitt svarta tak !





Mattsvart gör sig riktigt bra på blanka röda bilar, hade själv mattsvart huv på min röda bmw innan ja bestämde mig för att köpa kolfiber huv.. Och många kolfiber folier tycker jag ser väldigt billiga ut, de blir ju långt ifrån samma sak som att drapera!


Ska jag göra Tack !


kolfibervinyl ser riktigt bra ut om man väljer en film med lite kvalitet..tex denna som satt på min egna bil..


vad är det för skillnad på foliering och vinyl? kan man sätta på vinyl själv? Har inte tittat på vinyl något innan...


Man folierar med vinyl... kolfiberfolie eller vinyl same same....


haha okej, ursäkta om frågar var dum Kan man göra detta själv? måste vara svårt att sätta dit samt att man måste klippa ut vinylen?


nja jag kan väl rekkomendera 3 peroner om du ska göra ett tak eller huv... småsakerna kan man göra själv.. kika på http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=247949 i den tråden har jag laggt ut lite bilder på saker jag gjort.. Eller titta på min gamla S80 T6 som jag gjorde ihop med polare..Eller bmw touringen som redan visats här..


jag kan ordna kolfibervinyl och montering via mitt jobb


Okej, får se vad det blir. fått hem en plastidip nu iaf så skall använda det till emblemen och nedre delen av fronten, blir jag nöjd kanske jag testar det på taket sen. har kontakt som kan montera kolfiberfoliering redan men tack ändå.


när man sätter fast emblemen på bilen? vad bör man använda? Använde biltemas dubbelhäftande tejp nu efter tips från garaget, men det känns sådär ... Är inte detta bättre http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Tatnin . ng-364829/ ? eller vad bör man använda





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka