Tänkte rolla bilen. behöver lite tips & trix

Hej alla glada!!! Nu är de så att jag tänkte jag skulle rolla min golf i matt grå eller grålle grå. Går direkt på mina 2 frågor: 1: vilken typ av roller? 2: vilken sorts färg skall man ha? Har ni några tips/trix hur man skall göra för att få bästa möjliga yta på bilen? Nu vet jag att denna är folierad men någon som kan säga vad de är för färgkod även om den är foilerad?



Svar på inlägget: Tänkte rolla bilen. behöver lite tips & trix



Blir bättre om du lackar


som det står i många andra trådar här på forumet, skumgummiroll, en plåtfärg, nästan vilken som helst funkar väl, vet några som har kört på biltemas plåtfärg (mindre burkar) sen får man väl blanda färgen till den man vill ha, efter som det inte finns så många olika färger, själv så skulle jag föredra att blanda ut färgen bara lite, för att få ytan riktigt bra:) om du inte köper mekanikerlack funkar kalas det med=)


Spruta i stället! Behöver inte va nåt proffs eller ha en lackbox för att få ett mycket bättre resultat än att rolla.


Jag skulle vilja slå ett slag för Plastidip.


Har inte tillgång till någon spruta


Kolla www.mattsvart.se, de har rätt så billiga burkar.


men hur fan blir de när man skall tvätta å greja? lossnar de inte lätt?


Beror la på hur hårt du gnor :-)


skönt med dip då man inte behöver maskera så jätte noga dippen har väl utvecklats lite mer nu också så de sitter bättre kanske? kommer den sitta bra när jag slipat ner bilen?





Kolla in min brors chager han har slängt på sånt där dip på sina fälgar svart prata med han


Kan du länka hans profil?


Bättre du går in bland mina vänner så ser du än svart dodge chager det går inte o missa :-)


Den håller lika bra som en foliering. https://www.youtube.com/watch?v=q37dZ2YdXl4 Kom bara ihåg att "färgen" härdar under några veckor medan den sitter på, så ta det lugnt i början så ska det inte vara några problem. EDIT: Kan rekommendea någon form av rostskydd under, om du inte slipat ner bilen än duger originallack fint. Det fäster bra, det enda du behöver tänka på är att plåten ska vara rak och fin för att det ska vara ett bra resultat.


Kom o tänka. På än grej med dip . Va kul man kan ha om man ser än bil som är lackad . Typ gå och gnugga bort färgen :-) asg bara. Skojar lite


Bilen är ner slipad redan, då den var rollad innan. Håller på att slipa ännu, Bara lite små grejer kvar nu dock. Bilen har fortfarande färg på sej. kanske lika bra å rolla den igen?


Du vill som sagt gärna ha en jämn yta under dippen. Se bara till att det finns någon form av skydd för rosten undertill, bara för att vara på den säkra sidan. Dippen täcker och skyddar det som är undertill, men det är lika bra att vara på den säkra sidan.


nä grejen är att jag håller på och hottar till den lite. När jag köpte bilen var den rollad matt grön och jag tyckte inte det var något snygg. Det var verken snyggt gjort eller såg bra ut! så jag bestämde mej för att slpa ner den och rolla den, men när man rollar så blir de juh en ganska ful yta som jag inte vill ha utan jag vill ha en hyfsas slät yta (inte så att de speglar sej) vill att ytan skall vara så slät som möjligt och sen skall jag ha någon matt färg/dip/vinyl så något vis


Jo precis, och just därför tänkte jag att Plastidip skulle passa dig, eftersom det blir en matt finish och är mycket enklare att sätta på än vanlig billack. Kolla upp lite videos om det på Youtube för att se hur man ska göra, tips och tricks etc, finns gott om det.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka