Styling till Opel Rekord/Commodore -72 till 77

Tja! Jag har en 4 dörrars Opel Rekord -77 som jag håller på att slakta från ett ovanligt fräscht originalskick, har hittat en del saker och har en hel del ideér om hur jag ska styla interiören men jag kan fan inte hitta någon sida med styling utvändigt! Förutom rpglasfiber.com som säljer commodore frontspoilers som går direkt på, jävligt snygga men känner att jag vill göra mer än så. Är det någon som vet en hemsida eller ngt? Att bygga eget är långt utanför mina kunskapsområden tyvärr och projektet kommer att stå still nu en stund då topplockspackningen har gått så jag ska ge mig på den skiten först, dock vill jag vara redo att dra beställning när det är dags. Har Opeln här på garaget.org men ej offentligt ännu då det inte har hänt något märkvärdigt, kom hemskt gärna med info vart man kan hitta fräna saker och även ideér till vad jag kan göra med bilen! //Jimmy



Svar på inlägget: Styling till Opel Rekord/Commodore -72 till 77



Det är en 40 år gammal bilmodell byggd före bodykitens storhetstid och det finns väldigt få kvar, och de som finns kvar är som regel antingen redan pimpade, eller i originalskick. Det finns alltså ingen marknad för styling till dessa, så det blir att bygga själv. Men vad är du ute efter att uppnå?


Custom/Retro/Protouring look kan ju rätt vasst på Rekord.


Dieselmotorhuven ser ju bra ut på dom där. Lite scoop liknande, har jag för mig.


Tackar för svar! Summerar mitt till er båda; Jo det är verkar dåligt med det, vill iofs inte att den ska se ut som japanare när de är klar så är inte ute efter något kjolpaket, mest en fetare front bara. Jag är ju jävligt svag för runda framlysen(helst dubbla) som jag tror kommer se rätt maffigt ut då det är en separat grill om ni förstår hur jag menar, inte som tex. på en Gold 2 när lysen o grill är i ett o samma stycke. Vad jag är ute efter är att den ska se fet ut men ändå jävligt clean, skapligt retro alltså men med detaljer som originalfantaster skulle spy när dom såg. Är somsagt inte helt säker så alla ideér uppskattas! Det ända jag har gjort hittils är att kapat ur grillen och suttit dit nät och tagit bort mittlisterna. Sen har jag fixat med lite tillfällig biltema styling invändigt då det såg ut som att den ägdes av en 100plusare


Ofan Jocke, det ska jag ta en titt på!


Commodore GSE-grillen är annars fan så mycket snyggare än Rekordens... De belgiskbyggda "Ranger" har dubbla strålkastare.... Dieselhuven:


Tackar! Skulle nog bli jävla grymt med ranger lysena och diesel huven. Ja gse-grillen ser jävla bra ut men känns fel att trycka på en sån när det inte är en gse, så nätgrill får det bli!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka