Vad säger lagen om en annan ratt?

Som rub. Får man ändra till vilken ratt man vill, eller måste det vara en hel "ring" som man kan hålla på?



Svar på inlägget: Vad säger lagen om en annan ratt?



Japp. Du måste ha en hel ring.


heltypsgodkända bilar får inte ens byta ventilhattar egentligen! sjukt men sant


Det är en sanning med stor modefikation.läs gärna på innan du yttrar dig felaktigt


felaktigt vette fan... alla modifikationer som KAN påvärka bilens köregenskaper är igentligen inte tillåtet! men det är väll bara det att ingen orkar bry sig om det inte går till överdrift!


När du skriver det på det sättet så stämmer det ju, men ventilhattarna :-)


om bilen är en årsmodell från 82-94 då?


om vi bortser från diskussionen tidigare så tror ja ingen att bryr sig om du byter ratt till en annan. så länge den inte anses vara "farlig" på något sätt. om man nu vill ha en ratt som inte är en "hel ring" så bör frågan ställas direkt till besiktningen vad dom anser om just det! har hört att tex. rattknopp inte räknas som trafiksäkert då man lätt kan fastna i och inte panik ratta i en nödsituation! kan bli vissa sura miner om bilen har airbag i ratten från början, men så länge den kopplas bort på rätt sätt med ett motstånd så bör det inte vara någon fara...


oki skall kolla med dom tackar!


om bilen e utrustad med airbag får du ej ha en ratt utan





Klart, spelar väl ingen roll om ratten hade Airbag innan, bestigningen bryr sig inte om airbagen.


Tror jag har förstått dig rätt om jag svarar såhär: JO! Besiktningen bryr sig visst om Airbagen. Lyser lampan i instrumenthuset får du en 2:a.


ja men om man sätter dit ett relä, så ska dom inte bry sig om ratten inehåller en airbag eller inte. Så va det för 2 av mina polare iallafall.


du menar ett motstånd? spb sätter 2:a om airbaglampan lyser och det började dom med detta året


Precis. Lyser SRS/Airbaglampan får du en tvåa, Punkt! Om den inte lyser och du har bytt ratt, då är det ju bara att gratulera för Då struntar sbp i det, för då funkar ju allt "som det ska"


Grejen är de, om ratten BARA har airbag så är de bara byta till annan dock med motstånd! Men om passagerarsidan har airbag så MÅSTE de även finnas på förarsidan för att va godkänd. Orden kommer från BP själva, sen är de ju som vanligt. Vad som är rätt eller fel från tekniker och tekniker är ju en skaplig skillnad.


finns ingen airbag


Har personligen aldrig hört nåt om att ratten måste vara en hel ring men det är ju möjligt. Säkert en tolkningsfråga med, känns inte som denna ratten borde vara olaglig http://www.seabeach.se/twospokes-nardi- . c-139.aspx


för mig "känns" den väldigt olaglig... (skulle aldrig själv välja den ratten av olika anledningar)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka