Volvos 419, nyanskillnad

Halloj!, ska lacka en vinge och kofångarna grå med volvos färg (419) och det är sprayburk som gäller då den här bilen inte är värd att få grejorna lackat med 2K men jag köpte mig en burk på mekonomen för att prova så nyansen skulle stämma, vilket den inte gjorde.... Då är frågan, får jag nöja mig med färgen som är eller kan det finnas en nyans som kan vara mer riktig? tänker om det är någon ide att gå tillbaka och gnata om att få "testa sig fram"? Provlackerade ett handtag:



Svar på inlägget: Volvos 419, nyanskillnad



Jag hade åkt dit med bilen och fråga säljarna om dom ser något konstigt. Edit: Säker på att du har 419? Vad jag hittat så är "419 Pewster silver / Silver sand metallic" en "850-S90-V90" färg..


Är du säker på att du beställde rätt...? 419 är ju silversand/månsand och den kom till 850..? Det är ite så att din är i den vanliga silvbermetallic 130?


Åk till närmaste lackerings firma och kolla om dom kan blanda engen färg och fylla i vanliga sprayburkar. För de gjorde dom här i Rättvik när jag behövde en speciell färg.


Av bilden att döma är jag mycket tveksam till att den där bilen är 419. Har du kollat på typskylten vad det står? //Brådhis


Här är brickan och av den kan jag inte läsa annat än att det är 419, vad finns det för nyanser som kan vara mer riktigt, 130? En bild som man kanske lättare kan se nyansen, även en list som jag provmålade i den nya färgen


130-1 enligt skylten.


Åk till närmaste volvobutik istället och köp färg, brukar stämma mycket bättre än tex mekonomens färger och du kan även kolla upp med reg/chassi nr vilken som är rätt till just din bil! och vad jag ser på den plåten så ska du ha färgkod 419


Har nog läst fel på skylten ser jag nu. Det är nog snarare som så att du har fått tag i rätt kulör men fått fel blandning. Siffrirna efter 419 är väldigt viktiga. Dem talar om vilken variant eller tillverkare det är av färgen. Även dem siffrorna lär matcha om man ska vara säker på att få abslut rätt kulör. Har gått på den niten själv en gång på en antracitgrå 740, och den färgen finns i 2 varianter och även om färgkoden i sig är densamma, så är det skillnad mellan dem 2 varianterna.


Färgkod 419-12 ska du ju ha. Inte konstigt att det är fel färg. http://www.volvoclub.org.uk/paint_colour_codes.shtml





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka