Hur ska jag enklast kunna laga min spruckna spoiler?

hallå hallå min spoiler blev på körd av en släpvagn o gick sönder. jag är nybörjare när det gäller att laga sånt här så förklara gärna på ett lätt sätt för nybörjare Hur ska jag på bästa sätt kunna laga min spoiler? vad för saker behöver jag ha? bild på hur de ser ut då: tacksam för svar!



Svar på inlägget: Hur ska jag enklast kunna laga min spruckna spoiler?



Det är ju den som har kört på dig som får fixa det via sitt försäkringsbolag.. Inte ditt problem.. Annars är det nog glasfiber som gäller..


har tyvärr inte en aning om vem de va som körde på den. men hur ska jag kunna laga den på bästa sätt?


Polyesterplast och glasfiber är väl egentligen de ända som går att göra! Bygga upp den på nytt så att säga, passa även på att förstärka innifrån med samma material. En jävla massa slipande Sen är de finspackel som gäller tills du fått till så nära den ursprungliga formen som möjligt.


kan du kanske förklara hur man lagar det med polyesterplast o glasfiber? jag vet inte riktigt hur man ska göra


De faller nog på plats när du väl har grejerna på plats! Men snabbt förklarat så blandar du polyester och härdare efter rekomendation (Finns billigt på biltema) Sen penslar du på plasten, lägger glasfibermatta, penslar igen, lägger glasfibermatta osvosv Va inte snål med plast dock, du kan pensla på ganska mycket! Lägg dock inte för många lager, utan låt de torka emellan varven Finns nog även någon tråd här på garaget om du går till väga


okej. tack så mycket får ta o inhandla lite sånt gott då


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 1#p1517811 http://www.oxigen-graphics.com/BMW/Bild . g_info.htm Där har du 2 guider iaf, vet inte om dom är till någon hjälp men de är med bilder iaf:)


Borra ett par hål och sen drar du ihop det med stripes!


tack så mycket!





haha jajjamän


jag har lagat endel glasfiber saker och hur jag skulle göra de där på bästa sätt är att först göra alla kanter raka, dvs så inte dom är ojämna med massa fibrer som spretar år alla håll, sen tar du en eller två plåtbitar och gör dom som remsor på kanske 1 breda och sen 4-5 cm långa, gör hål i bägge ändarna så du får i en popnit placera sedan den delen som är lös som den ska sitta och sätt ihop den med den andra med hjälp av popnit, som här t.ex. de där är bara för att hålla det på plats alltså sen kan man med fördel tejpa på framsidan där det blir en glipa så de inte rinner en massa plast på utsidan sen plastar du på baksidan, 1 lager, när detta härdat så borrar du ur nitarna, plastar yttligare ett lager på baksidan och ett på framsidan (obs endast i glipan) sedan får du slipa och spackla


Det var också ett bra sätt! men jag tror nästan att min plastbit är för liten för att popnita! men tackar för ditt svar!!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka