4 st dimljus fram? Tillåtet?

Japp. på min Golf 3a så finns redan 2 st dimljus orginal. men funderar på att sätta 2 små i kjolen. är detta tillåtet? eller klassas dessa som något annat än dimljus då? ps. ska koppla dem på dimljusen då asså.



Svar på inlägget: 4 st dimljus fram? Tillåtet?



man får ju rent teoretiskt nästan aldrig ha dimljusen på... så det är nog bara skruva dit...


Tror inte att det är tillåtet. Räknas nog som extralysen då. Kolla in här http://www.vv.se/templates/page3____1405.aspx.


Du kan skruva fast dom med gott samvete för det är helt lagligt, dock får du bara köra med ett par tända och då endast tillsammans med p-ljus och med helljus.


Man får köra med dimljusen på på dagen. men ej tillsammans med halvljus. Sedan får du köra med dimljusen på tillsammans med helljuset vid nattetid och när det är nödvändigt.


Tror inte du får ha mer en ett par dimljus, har för mig jag läste att ska man ha dimljus ska de va två stycken. Därimot kan man säkert kalla de nya dimljusen för extraljus och vips så är de lagligt.. att använda som extraljus alltså.


Man får köra med p-ljus och dimljus på natt med, inom belysta samhällen.


Det tror jag inte, endast dagtid ! Det sa iaf polisen när dom slog mig på fingrarna


Det räknas som extraljus. Det med när man får använda dimljus så finns det redan diskusioner om när man får använda och så som jag vet så får man bara använda dim med p.ljus när det är ljust ute och när det råder kraftig nederbörd/dimma och då används det med hel/halv.ljus mvh markus


Halvljus och dimljus får aldrig kombineras... http://www.nt.se/%5CGEN_Utmatning.asp?C . eStateID=2





skit i vad som är lagligt och inte.. bygg som du vill.. Alla kör ju med dimljus i tid och otid.. ingen som bryr sig förutom snutar som har för lite att göra för tillfället.. bara att knäppa av dom då..


Asså, det där med dimkombination är fan luddigt.. de jag läst är att dimljus får användas samtidigt som parkeringsljus.. och inte positionsljus som är en helt annan grej. I artikeln från nt ser jag att de skriver positionsljus men de skulle jag vilja hävda är fel.


Dimljus får användas tillsammans med parkeringsljus under dagsljus i bra förhållande (det läste en batong-nisse upp för mig en gång)


vad e det med dimljus som kåtar upp bilägare? Dem e ju värre än att möta ett felinställt halvljus på natten. Blända av till halvljus som dem sjunger i låten


Nepp, kosta mig 800:-


Skumt om det inte är lagligt eftersom vissa brabus har det på sina bilar. Tex. brabus som är byggd på mb w211.


Först och främst, inte en snut i hela detta land kommer någonsin att lära sig vart dimljusen sitter på en Merca...Dom ser det bara inte! Och för det andra, inte bländar som. Det är det halvljus och Xenon som gör, inte rätt inställda dimljus. Men att dimljus bländar verkar nästan varje polis tro. I Nyköping alltså..På övriga ställen verkar det konsitgt nog gå bättre...


koppla dem som helljus enligt mej så ska man koppla dimljusen så att de går att stänga av när man har helljuset på och inte går att sätta på när man ej har helljus på pga. att dimljus endast får användas i kombination med helljus. men som sagt, koppla till helljusen och kalla för extraljus... finns ju dömånga pickuper som säkert har mycket mer extraljus än så...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka