Xeonljus på Volvo v70 från -05?

Hej, jag undrar ifall det är lagligt att ha xeonljus på en volvo v70 -05 lagligt? tänkte byta från halogen till xeon men googlat och tittat runt och inte redigt fått något svar ifall det är lagligt eller ej.



Svar på inlägget: Xeonljus på Volvo v70 från -05?



nej. de är ee inte. du hqr antagligen inte aoutomatisk nivåreglering och så är din bil helbilsgodkänd.


#2 Tackar för svaret!


Ska du ha det som halv eller helljus? Helljuset - ingen bryr sig. Halvljuset - olagligt.


om du menar halvljuset så klart. inte helt lagligt i helljuset häller med de brukar vara ganska okey. kan som vanligt förespråka kvalitetslampor typ osrams nightbreaker eller liknande till halvljus. lyser väldigt bra men man märker inte så stor skillnad förns en lampa går sönder å man sätter i vanlig lampa. då ser man skilnaden. helt klart en bra å laglig investering.


Det ska väl gå att göra en reggbesiktning om man även monterar nivåreglering som finns att köpa? Eller brister det ändåp tack vara helbilsgodkännandet? Bara nyfiken då jag själv har org xenon..


Hittade en text i en annan tråd här på Garaget; Saxat; "Möjligheten att eftermontera strålkastare med xenonljus (HID) eller som de också brukar kallas gasurladdningsstrålkastare (High Intensity Discharge headlamps) infördes i de svenska föreskrifterna den 1 januari 2002 och gäller både för äldre bilar och helfordonsgodkända bilar som tagits i bruk. Enligt 21 kap. om belysningsinstallation i Vägverket föreskrifter (VVFS 2003:22) om bilar och släpvagnar som dras av bilar, skall helljus- och/eller halvljusstrålkastare med xenon/gasurladdning vara av typ som godkänts enligt ECE-reglemente 98 och ljuskälla till sådan strålkastare vara av typ som godkänts enligt ECE-reglemente 99. Halvljusstrålkastare skall vara så inkopplad i fordonets elektriska system att den förblir tänd när helljusstrålkastare används. Fordon med sådana typgodkända halvljusstrålkastare skall dessutom vara utrustat med automatisk ljusnivåreglering enligt kraven i ECE-reglemente 48 eller EG-direktiv 76/756/EEG och strålkastarrengörare som antingen är typgodkänd enligt ECE-reglemente 45 eller uppfyller de tekniska kraven i reglementet. Dessa tilläggskrav skall kontrolleras och godkännas av Bilprovningen vid en registreringsbesiktning av bilen." Tråden; http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=207772





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka