Byta vindtura på Volvo 940? enkelt eller svårt?

Hejsan, jag vet nu inte om jag är inne på rätt ämne men chansar iaf. Jag undrar ifall det är enkelt att byta vindrutan på Volvo 940. Hört att det är bus enkelt att byta på Volvo 740. rutan har fått sig en redig smäll från ett träd :S haha Kostar engrann att byta vindtura på verkstad vet jag.. ca 5 papp vill dom ha... måste tänka ekonomisk och börjar jobba den 12:e Januari... så hjälp/tips uppskattas väldigt! Mvh



Svar på inlägget: Byta vindtura på Volvo 940? enkelt eller svårt?



det kostar 1200kr om du tar det på försäkringen och gör det på volvo


du köper ett limkit som bör innehålla 1 tub rutlim, 1 burk primer, 1 spritdränkt papperstrasa en liten rulle med tvinnad ståltråd. går lika bra o köpa lim och primer för sig samt nått rengöringsmedel vid sidan om o eftersom de e en volvo så bör rutan gå att plocka ut med vanlig ståltråd och lite vilja. ett komplett kit kostar ca 400-500 anrundat uppåt, förekommer ju osså billigare märken men ja räknar med de jag använder. detta bör finnas att köpa på nån lokal mekonomen eller liknande. men se till att du får en komponents lim isåfall (1K) så blir de lättast för dig själv. ruta kan man köpa av Pilkington o de går på allt mellan 1000-2000 till dom bilarna, om man inte går till skroten o hittar nån o betalar några hundra, beror ju på hur kräsen man är. sen e de bara o plocka ut den gamla avlägsna så mycke lim som möjligt med t.ex en vass kniv, köper du en begangnad ruta tar du bort limmet där också. sedan tvättar du rent ytan där limmet ska läggas, sen e de bara o lägga primern där limsträngen ska ligga på både rutan och på bilen, utmärkt tillfälle att pensla igen där man gick för djupt med kniven innan så de inte rostar, vänta på att primer torkar ca20-30 min beroende på märke, limma, lägg i rutan och montera lister, paneler o torkararmar igen o låt bilen sen stå i 24 timmar verktyg som är bra att ha, vass kniv, sugkoppar, tryckluftsdriven limpistol. de går med handdriven också men de är såklart mycke jobbgare. och kom ihåg startostop på limsträngen ska alltid vara neråt (vatten rinner uppifrån).


de kräver också att man har halvförsäkring vilket har kanske inte har om han vill spara pengar.


eftersom det kostar ca 300kr per år extra så antar man att alla har halvförsäkring blir ju inte direkt billigare att inte ha det:)


sant, men jag har stött på folk som kör billar från -08 o ändå bara har trafikförsäkring så man vet aldrig


Tack så mycket! Jag har tyvärr ingen försäkring på den bilen.. jag undrar kan jag inte ta rutan som jag har i min gamle 940 då? Det är en liten spricka i den bara på högra sidan, borde gå om man använder sugpropar väl?


finns ju risk att den kommer spricka när du tar loss den om det finns sprica i den redan..sant alla har inte försäkring på sina nya bilar ,men det är ju då dom inte får ut nått på bilen om dom blir påkörda.


det svåra är inte att lima dit den nya rutan utan få bort den nya rutan utan att den går åt helvete är den sprucken så kommer den spricka mer. var till skroten och hämtade en ruta till tantens Seat arosa och helvete vilket skit att få ur rutan hel tog mig nog närmare 1-1.5timme att skära ur rutan blev nästan blodvite oxå livsfarligt den gamla rutan finns det verktyg på skruvat för men den komer aldrig fungera till vindrutan försökte få ur min trasiga ruta hel med en sån och den sprack av bara fan så det är rakbladskniv och tålamod såga sig igenom en ruta man vill ha kvar är ganska risky med rakbladskniv skär man tills rutan inte sitter kvar då riskerar den inte att spricka





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka