Lackering Sthlm, småprylar, anlita eller DIY?

Nu har jag suttit här och sökt och googlat mig gråhårig utan resultat. Kanske letar jag på fel ställen? Jag har lite delar till min bil jag behöver lacka, det är ganska små saker det handlar om och jag är lite kluven till om jag ska göra det själv eller anlita någon. Det första objektet är denna: En bakspoiler a la R-design till min V50 helt enkelt, 10-15cm hög och 2m lång. Den är i bra skick och mörkgrön medan min bil är metallic blå (färgkod 476). Framöver kommer även sidokjolar behöva lackeras men de skall givetvis inhandlas först. Frågan är om detta är något jag kan göra själv, lacka om bakspoilern dvs? Köpa bättringsfärg på sprayburk hos en bilhandlare och dra över tunna lager? Utbildad målare i grund och botten och har hållt i färgsprutor många gånger så handlaget bör inte vara några problem men då jag aldrig gjort detta tidigare så vill jag ändå ha lite tips. ELLER, är det rent av så att eftersom delen är såpass "liten" så tar en lackerare inte många kronor för att göra jobbet åt mig? Jag antar att eftersom den är i bra skick och inte ska spacklas och härjas med så bör förarbetet gå ganska snabbt och smärtfritt. Och återigen, eftersom jag aldrig gjort detta tidigare så tar jag gärna emot tips om vettiga lackerare i Stockholmsområdet. Antingen här i tråden eller via PM. Jag är öppen för förslag!



Svar på inlägget: Lackering Sthlm, småprylar, anlita eller DIY?



Du kommer ångra dig med burken. Det blir aldrig riktigt bra! Sen beror det ju helt på vad man är ute efter för finish. Men jag skulle inte göra det!


Vart håller du till i sthlm?


BlauMes: Ja, jag var lite rädd för det också. Visserligen är det en del som sitter bak och nertill och därför inte syns så mycket men det är klart att jag vill ha det bra ändå. tobzter: Bromma, men har inga problem att ta mig runt om det ska vara så.


Du har en yrkesskola i handen som lackar grejer ja betala 300kr för en vinge vart hur bra som helst ska lämna mer grejer snart


tobzter: Åhfan! Skicka ett PM till mig med information tack.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka