How to: Färga glödlampa

Tjena. Har sen en tid tillbaka fått för mig att gult är fult, därför ska jag byta alla lampor framtill på min bil till gula, men jag stötte ganska snabbt på ett litet problem. Jag hittade inga BAY15D (P21/5W) lampor som var gula, så jag försökte med BA15s (P21W) men hittade endast i orange, och det blev helt fel färg. Jag googlade runt lite och hittade att någon hade färgat glödlampor med nagellack. Så jag hoppade in i bilen och for bort för att köpa gul nagellack. Målade några lampor och kastade in i bilen. Resultatet blev godkänt. Inte bra, men acceptabelt. Dock så märkte jag hur dom lamporna ändrade färg, så jag plockade ut ena och såg att nagellacken hade bränts och blivit svart. Tillbaka till google och fann att några hade färgat lampor med glasfärg. Så ut for jag och letade efter glasfärg, men nästan allt var stängt. Bort till Skärholmen och in på första bästa hobbyaffär, och där fann jag glasfärg. Dock var den transparanta slut, så det fick bli "suddig" (som hon i butiken så fint förklarade). Jag tänkte visa hur jag gjorde för att färga mina lampor. Först införskaffade jag allt jag behövde. Lamporna: Pensel: Färg: Sen gjorde jag en hållare för lamporna i wellpapp, för att lamporna skulle kunna torka utan att ligga mot glaset. Dags att sätta igång: Första lampan med ett lager färg: Tur att man har en hemmabyggd 12-strömkälla. Let it be light! Blev inte riktigt så som jag ville ha det, så jag körde på ett lager till. Vänster i bild har 2 lager färg. Höger i bild har 1 lager färg. Resultatet på bilen har jag inte hunnit testa ännu, då lamporna fortfarande ligger och torkar, men det kommer inom kort. Lycka till om ni själva tänker färga några lampor. Hett tips. Färga inte lampor med över 21W (alltså inga halogen-lampor).



Svar på inlägget: How to: Färga glödlampa



Vad kostade färgen och vilken butik köpte du dom i? Typ panduro? Jag var iväg till biltema i helgen och letade efter röda lampor till innerbelysningen men hittade inget. Tror du man kan måla dom med nagellack eller är dom för kraftfulla för den sortens färg? Skulle vilja få till lite snyggt ljus i bilen. Vad tror du? //Läger


Har provat med blå glödlampsfärg.. När lampan lyser gul/vitt så blir det ju såklart grönt.. Så blått går knappt att få till.. dock kan man få lampan att lysa vitare med blå färg långt ner på lampan..


Färgen köptes på Panduro för typ 52kr. Röd innerbelysning? www.diodhuset.se Dioder ska du ju självklart ha!


Dom silikonhattarna har dock en tendens till att smälta..


Tack så mycket, ska kolla upp detta med dioder istället! Det var ju inte så dyrt som jag trodde! MVH Läger


Ville bara bidra med ett tips på dom som tror att blå går att göra.. Silikonhattar blir också det ockås grönt ljus av tyvärr..


Då är det alltså dioder som gäller om man vill ha blått.


Jag har försökt fota resultatet, men med min mobilkamera så är det svårt. Bilder kommer väl upp på min sida om jag lyckas ta bättre bilder. Jag blev riktigt nöjd i alla fall.


Kan vara bra det där för jag tänkte göra om lite på mina glödlampor i innerbelysningen. Nej jag vägrar ha dioder då jag redan testat detta och blev jävligt trött på att de bara gick sönder hela tiden.





Detta gjorde vi på -80talet men det fungerar tyvärr inte i längden då färgen inte tålde värmen och blev svart! Kanske fungerar bättre nu men du får väl se! Skulle köpa LED och montera istället, bättre slutresultat, längre livstid, inte så mycket dyrare!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka