Spackla stora som små bitar på bilen, råd!

Tja! Nu är det snart läge för att börja slipa ner bilen, ska få sig en ny utvändig lack! Det är lång väg kvar tills den ska stå redo för lacken men vill ändå ha info i god tid! Nu till frågan: Ska spckla igen småhål som är som en gammal 10öring, flera stycken, kan nog vara 20 ungefär. Sedan ska jag få igen ett hål som är lite större än en enkrona (där fattar jag att svetsen måate fram först!) Men, den stora frågan är, ska få igen "hålet" från gammal sidolist som kan vara 3-5mm djup och går.längs sidan på bilen, bör det bara spacklas igen? Vad bör jag använda för spackel? Har införskaffat slipmaskin kloss primes och finspackel osv, men spackel till dessa "stora" bitarna, vad bör jag satsa på där? Alla svar kan vara tacksamma! //MH



Svar på inlägget: Spackla stora som små bitar på bilen, råd!



det bästa är ju att försöka svetsa vill man inte det så är det glasfiberspackel som gäller


vill man de ska spricka eller ramla bort och bli hål igen så spacklar man igen de annars inte...


Svets först sen lite finspackel, annars gör du bättre att strunta i det.


Svetsa först.


Glasfiberspackel använder man inte på plåt och behöver man spackla tjockare än en millimeter är man inte färdig med förarbetet. Svetsa som gäller för att lägga igen hål och veck.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka