Val av fälgar t mercedes 180 w202 1994

Då pengar kommer in på kontot varje månad så tänkte jag investera nya sommar fälgar till mercan.. men svårt att bestämma mig för vilka.. tar emot alla tips på fälgar helst 18" men även 19" pris spelar ingen roll det viktigaste e hur dom ser ut... in med tips helst länkar:)



Svar på inlägget: Val av fälgar t mercedes 180 w202 1994



http://www.nipotrading.se/shop/product_ . ts_id=2993 Skulle göra sig jäkligt bra med en sänkning och lite stretch.


Håller med ovan, RS gör sig riktigt bra på 202. Jag köpte en uppsättning till min C36a, men de passade inte i fram då oken tog i ekrarna. Men det problemet får nog inte du. Tror jag har någon photoshopbild på bilen med de fälgarna på, kika in den.. Annars är ett hett tips AMG Monoblockfälgar, orig. AMG-fälg till 202, de tycker jag gör sig riktigt bra på bilen med lite sänkning och spacers. Går även att hitta billigt på Blocket. Finns upp till 19", dock är de jävulskt ovanliga så leta efter ett par 18" eller 17", jag hade 17". 18" har även lite djupare kant, kan vara snyggt också!


dom där fälgarna såg inte illa ut och inte kosta dom nästan nått heller;)


sånna ska jag ha i sommar ,, men INTE nån jävla treetch men 5 ekrade med djup kant?? typ sånna jag har på cossyn?


bbs lemans de är snygga nu är ju dessa till en Bmw men man ser ju desigenen http://www.blocket.se/vasterbotten/BBS_ . =2&w=2


nå dom e inte heller dumma:) svårt val de här med fälgar


joo speciellt inte när man INTE vet vad man vill ha jag hade ju bestämt mig redan för ca 2 årsen vad jag ville ha på den men kika på massor av bilder på en mb180 å se vad du tycker passar in på den


http://greenpart.se/product.html/rotifo . gory_id=12 Pengar inget problem? Då säger jag Rotiform TMB 3pc, som förövrigt är mina drömmars pjäser.


nå fastna inte riktigt för dom fälgarna. men tack iaf för tipset





Det enda problemet både jag och andra som har/haft w202 med större fälgar än 17" upplevt är att du får byta spindelleder och styrleder typ till varje besiktning och byta däck ofta då instälningarna går åt skogen iom att lederna går åt skogen. Så större fälgar än 17" tycker jag inte du ska satsa på, sen när du har minsta motorn 1,8an så kommer du märka att bilen blir otroligt slö på att accelerera och tycker även att den stannar sämre med stora tunga fälgar. Kanske bara var dåliga leder vi köpte eller (lemforder bla) så men har haft både 18" & 19" och blev less på att byta leder, föra bilen på framvagnsinställning & byta snenötta däck så köpte en uppsättning beggade fina Amg fälgar.


jag har kört ca 2500 mil med min utan snedslitna däck å då är min sänkt 80mm. bytt en styrled som var glapp vid köpet. åkte 400 mil innan ja fick byta igen (biltema) köpte då mb orginal för 350kr st och dom är då inte glappa än. inget annat i framvagnen är glappt än iaf. kör förövrigt 20mm spacers fram och 30mm bak. offset 35 på fälgarna och 18x8,5 tum. ska byta till 19 tum till våren och sänka mera;) brabus mono eller va dom kallas är sjult snygga:-) eller kleemans turbin fälgar;)


Okej, men då kanske du fått till allt rätt med tex spacerarna så den inte belastar framvagnen. Har oxå hört att tex c36, c43 och dom motorstarkare modellerna inte ska ha det problemet men antar att det sitter lite grövre grejer på dom. Men klen i axet kommer då en C180 bli med stora feta fälgar, märker redan när jag byter från 17" Amg fälgar på sommaren till lätta 15" alu till vintern att bilen blir betydligt rappare. Samma sak sen på våren fast tvärtom, alltid när sommardäcken ska på så käns det som att halva bromskraften försvinner med större fälgar och bllen blir slö i axet. Tur man får köra Opel Manta nästa sommar och ställa undan Mercan i garaget.


kanske spacerna gör så framvagnen håller:-P fast kan bero på va man skruvar dit för saker å.. billigt är inte alltid bra tyvärr. fast tycker inte mercas delar är så dyra. som sagt 350kr per styrled tycker inte ja är så dyrt. betala 490kr styck för vw orginal till min gamla vr6a. kan ju vara då att min 250dt har grövre saker i framvagnen men inte sett att det finns olika:-) morsans c200 gjorde vi inget åt framvagnen på 10k mil:-) den rulla dock på 15:-P roligare och åka snyggt är fort. köt man sen c180 så är man ändå inte bortskämd med fart så man har inte så mycke å förlora:-) tycker de är roligt när man sätter på sommardäcken för min går lättare med 18" sommarfäck än 16 alu och vinterdäck. beror lite på vad man har gör fälgar med. dina kanske var tunga och tungrullade däck? jag kör oxxo fälgar på min och dom väger inte så farligt. vill man ha lätta fälgar å lätta däck åker man på eco däck å plåtfälgar;-)


500 kr för en styrled till en vr6? :p grattis du har blibit lurad


nja fanns inte så många alternativ just då:-P va de eller få åka buss å ja hatar buss;-) sen är ja inkörd på orginaldelar:-) hatar och skruva så köper hällre dyrt än typ biltema och skruvat.se hatar jag då ja alltid har otur från dom:-P men som sagt till mercan kör ja allt i slitdelsväg mb orginal:-)


Vad är det du söker? Split, konkava utan kant, flerekrat, y-eker, osv lite krav vill man ju veta om man ska leta dina drömmars fälgar.


1. http://www.wheelbasealloys.com/18_Inch_ . eels__5006 2. http://www.wheelbasealloys.com/18_Inch_ . eels__2855 Beställde därifrån på Juldagen, fick mina fälgar idag (http://www.wheelbasealloys.com/18_Inch_ . eels__4152)


Weds Kränze Bazeria sitter riktigt fint på Mercedesar.


söker allt mellan himmel och jord som passar bilen..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka