Skyddsfilm/Solfilm

Hej! någon som vet någon riktigt bra och lättarbetad toningsfilm? och en annan fråga, LAMIN-X film, finns det att köpa nånstans här i Sverige,onlineshop? är det lagligt med skyddsfilm på lyktorna både fram och bak? seriösa svar tack!



Svar på inlägget: Skyddsfilm/Solfilm



Fram tror jag inte du får ha annat än "helt genomskinlig". Bak får du väl ha så länge "det lyser igenom tillräckligt" (luddigt uttryck) och så länge reflex osv fyller sin funktion. Vill jag ha för mig iaf


Att tona baklyset och blinkers är i de flesta fall olaglig, om man inte köper fabrikstonade utbytesglas. Det spelar ingen roll hur hårt du tonar dem, det är inte ljusstyrkan polisen tar dig för. Det är att E-märkningen upphör att gälla så fort du mixtrat med glasen! Förutom att du troligen inte tar dig igenom den vanliga besiktningen, så måste du ombesiktiga bilen inom en månad om polisen tar dig. Bilprovningen skall sedan skicka ett intyg till polisen om att lysena är ok. Även om du tonat glasen på lagligt sätt så glöm inte att reflexerna på baklamporna inte får tonas. Ett alternativ är förståss att montera lösa reflexer.


så gula lyktor som många har är altså inte lagligt egentligen?


Inte om de mixtrat med dem nej.


Okej, tack då vet jag hur det ligger till med det!


Gula lysen får man ha fram. Även om applicerat gul film fram så e det inga problem att besikta med dom, har jag gjort med flera bilar.


Mnja, men att det går igenom besiktningen är ju inte riktigt samma sak som att det är lagligt. Menar, det finns ju gott om folk som lyckats besiktiga bilen med xenonkonverterade halvljus. Ska man vara petig skulle inte de flesta bilar med eftermonterade devil eyes gå igenom besiktningen, då, och detta är bara vad jag vill ha för mig, så får "inget annat" lysa tillsammans med halvljus (parkeringsljuset "försvinner" ju i normala fall av ljusflödet från halvljuset). Men, jag kan ha fel. Notera dock att jag pratar om eftermonterade och inte original.


Mc-polisen gjorde en kontrollbesiktning på min Vento efter han mött mig inne i staden häromdagen. Jag har både gul film på framlyktor, tonade baklysen samt fungerar inte skylt belysningen bak. Det skumma var att han BARA gav nedslag på lyktorna fram, med motiveringen "otillåten ändring". Inget om de tonade baklysena, och heller inget om skylt belysningen... vilket jag blev väldigt förvånad över. Mvh


bumpar lite. jag är ute efter att tona mina lyktor gula. inte glaset utanför utan innanför såhär:http://i425.photobucket.com/albums/pp33 . 3534-1.jpg är detta lagligt? tror ni det går igenom besiktning?





Det måste vara lagligt med att tona lyktorna på utsidan ( gult ) jamena biltema säljer ju solfilm gul och då måste det ju vara lagligt...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka